Cristian Tudor Popescu despre renunțarea lui Ponta la Doctorat – Îl umanizează

de:
16 dec. 2014
0 Afișari
Cristian Tudor Popescu despre renunțarea lui Ponta la Doctorat - Îl umanizează

„E un gest care îl umanizează, pentru că după ce i-am văzut reacția atunci am spus că nu mai dau doi bani pe acest om, îl voi comenta ca premier, dar ca om nu mai valorează nimic. Dl Ponta începe să mai valoreze ceva acum, prin acest gest. Mi se pare important nu numai că renunță, ci și că dorește să o reia după ce își încheie activitatea politică, în mod serios. Pentru că atunci, în 2012, la aeroport, prima afirmație care m-a scos din țâțâni a fost „Dar, la urma urmei, pot să și renunț!”. O teză de doctorat se face cu sudoarea creierului, îi jignești pe toți cei care au făcut așa ceva. E un gest omenesc al domnului Ponta. 

Nu are relevanță faptul că se va întâmpla peste un an, doi, sau cinci, ci că practic a recunoscut tot ce a făcut, această atitudine jignitoare a lui…Eu fiind un bătrân naiv, iată că îi acord lui Victor Ponta, acestui gest al lui, calitatea de gest omenesc. Dumneavoastră sunteți deosebit de rece, lucidă, ca toată generația… Nu trebuie să ducem atitudinea asta de respingere spre omul ăsta tânăr, de 42 de ani, care s-a înhăitat cu personaje sinistre, a abordat această atitudine revoltătoare de robot bolnav timp de trei ani! Dacă însă vedem, și cred că e un gest de a încerca a se recupera pe sine. Poate se gândește și la copiii lui, la cum arată în ochii lor, la sine ca om! Iată că îi acord această circumstanță, acum, cred că chiar vrea să schimbe ceva, până să reformeze PSD-ul!” – adeclarat Cristian Tudor Popescu, la REalitatea tv, în dialog cu Marinel Mititelu. 

„Domnul Ponta este pe o cale de recuperare a sa ca om. Nu vreau să găsesc în asta o nouă manevră. Da, pur și simplu văd un gest al premierului de a se repune în acord cu sine după doi ani și jumătate în care s-a jucat cu sine”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu și la Digi24.

„Eu vreau să cred că domnul Ponta realizează ce a făcut, că pur și simplu s-a schimonosit ca om. Eu am încetat să mai dau doi bani pe domnul Ponta ca om. Consider că nu mai valorează nimic, datorită comportamentului său în chestiunea plagiatului. Cu câtă vehemență a negat plagiatul, ba chiar în campanie”, a spus jurnalistul la Digi24.

„Gestul domnului Ponta este al doilea gest uman. Primul a fost acea frază spusă colegilor săi: e timpul să tăcem cu toții. Important este și anunțul că va relua această teză și nu o aruncă cu dispreț, jignindu-i pe cei care au făcut un doctorat”, a mai spus jurnalistul la Digi24.

Victor Ponta a anunțat pe Facebook că i-a scris o scrisoare rectorului Universității București pentru a renunța la titlul de doctor. Victor Ponta spune că trebuia să facă acest lucru de mai multă vreme, de când au apărut primele acuzații.  El mai spune că va dori în viitor să obțină din nou Doctoratul. Gheorghe Iancu, profesor universitar de drept constituțional, spune că un doctor nu poate renunța la titlu, acesta poate fi doar retras.

Cookies