ARHIVA B365

Cristian Tudor Popescu, despre gestul mafiot făcut de Elena Udrea în Parlament

„Totul e în regulă… așa se transmite? Credeți că dacă o persoană dragă face gestul ăsta, așa îl interpretați? Nu are importanță semnificația, ci faptul că a găsit de cuviință să facă acest gest din cu totul alt registru de comportament, decât ce a vrut să pară la tribuna Parlamentului. Exact chestia unui actor care, după o tiradă, face cu ochiul. Ieșirea din retorică, din poveste, cinică, distantă, pentru câteva secunde.”, a declarat Cristian Tudor Popescu în direct la Digi24.

Elena Udrea a făcut un gest ciudat în Parlament, luni seară. Deputatul s-a întors spre camere şi şi-a atins cu arătătorul nara dreaptă, gest considerat mafiot. Udrea a venit ulterior cu explicaţia, declarând că, prin acest gest, a vrut să transmită „unei persoane dragi mie”, că totul e în regulă.

Inainte de a se aseza in sala, Elena Udrea si-a atins cu aratatorul nara dreapta, informează stiripesurse.ro, care adaugă că acest gest ar putea fi interpretat ca o amenintare, ca un gest de avertisment mafiot ca urmeaza sa vorbesca si sa sa faca noi dezvaluiri.

O alta interpretare ar fi o trimitere catre omerta, un gest si un crez mafiot de a nu-ti trada aliatii in spatele gratiilor: „Daca va fi bine pentru mine, nu o sa vorbesc”.

Conform Hotnews.ro, Elena Udrea a făcut acest gest de două ori. Intr-unul dintre cazuri, fostul ministru stătea aşezat în scaunul din Parlament, în timp ce în celălalt Elena Udrea se uita direct la camerele de luat vederi.

Elena Udrea a explicat astfel gestul făcut:

„Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că „totul e în regulă”, a scris Udrea pe Facebook.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button