Cristian Țânțăreanu – primul care a dat în judecată ANAF pentru că apare pe lista datornicilor

de:
24 mai 2016
1 Afișari
Cristian Țânțăreanu - primul care a dat în judecată ANAF pentru că apare pe lista datornicilor

Aceasta este prima persoană de pe lista ANAF care a decis, până în prezent, să acționeze Fiscul în judecată pentru prezentarea publică a numelui pe lista datornicilor persoane fizice.

Pe lista prezentată public de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Cristian Țănțăreanu figurează cu datorii necontestate de 2,71 milioane de lei la bugetul de stat.

Contactat de Profit.ro, omul de afaceri a precizat că solicită ANAF, prin cererea adresată instanței, plata unei despăgubiri de 100.000 de lei.

El a arătat totodată că a solicitat președintelui ANAF, Dragoș Doroș, să fie primit în audiență pentru 20 de minute, pentru o discuție legată de cuantumul datoriei cu care figurează în evidențele Fiscului.

LISTA Politicieni, artiști, oameni de afaceri și din showbiz incluși pe lista celor cu datorii la bugetCITEȘTE ȘI LISTA Politicieni, artiști, oameni de afaceri și din showbiz incluși pe lista celor cu datorii la buget
Astfel, Țânțăreanu afirmă că, deși datoria sa apare ca fiind necontestată, el a contestat suma în 2009 și încă se află de atunci în proces cu ANAF, iar justiția „pare că îmi dă mie câștig de cauză”

Din acest motiv, omul de afaceri vrea să-i prezinte șefului ANAF o serie de documente din care să rezulte că nu datorează nimic Fiscului cel puțin până la o sentință definitivă a instanței

Cristian Țânțăreanu (în vârstă de 72 de ani) deține complexul rezidențial Paradisul Verde din comuna Corbeanca, lângă București, și controlează compania de construcții Api Construct. În 2007, averea acestuia era estimată la 40-50 milioane de dolari, pentru ca în 2013 să fie indicat cu 17 milioane de euro.

Cookies