Cristian Preda, propus pentru excludere din PDL de către Biroul Permanent

de:
02 apr. 2012
0 afișări
Cristian Preda, propus pentru excludere din PDL de către Biroul Permanent

Europarlamentarul Cristian Preda a fost propus pentru excludere din PDL de către Biroul Permanent Naţional al partidului, anunţă Digi24. Decizia a fost luată de Biroul Permanent, cu 30 de voturi pentru şi două contra, la cererea lui Ștefan Pirpiliu, conform declaraţiilor preşedintelui partidului, Emil Boc. DEcizia finală aparţine, însă, Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

”La scrutinul din 10 iunie, voi vota candidaţii PDL de la primăria de sector, de la consiliul local, ca şi de la Consiliul General al Bucureştiului. Susţin, de asemenea, candidaturile PDL din toată ţara. Doar la Primăria Capitalei voi alege un independent. E vorba despre Nicuşor Dan. Trei voturi pentru PDL şi unul pentru un independent. Sunt oare astfel ‘în afara organizaţiei’, aşa cum pare să sugereze Elena Udrea”, a scris luni Cristian Preda pe blogul personal, conform Agerpres.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni, că ea consideră de doi ani de zile că atitudinea europarlamentarului Cristian Preda trebuie sancţionată, precizând că ea nu va propune excluderea acestuia din partid, dar că, dacă se va propune acest lucru, ea va vota „pentru”.

Întrebată dacă este de părere că Preda ar trebui sancţionat de PDL, Udrea a răspuns: „Eu consider de doi ani că declaraţiile domnului Preda ar trebui sancţionate”.

Ea a arătat că, de doi ani de zile, declaraţiile lui Cristian Preda sunt împotriva PDL, împotriva conducerii partidului, iar acum îi vizează pe candidaţii democrat-liberali la alegerile locale.

Întrebată dacă susţine excluderea din partid a europarlamentarului, Elena Udrea a răspuns: „Dacă se va propune, eu voi vota «pentru»”.

Propunerea se pare că a venit deja, în scris, din partea lui Silviu Prigoană. „Am cerut printr-o adresă scrisă BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece în ultima vreme dânsul nu se mai regăseşte în PDL şi a făcut afirmaţii denigratoare la adresa preşedintelui PDL şi a candidatului partidului la Primăria Capitalei”, a precizat Silviu Prigoană, pentru Mediafax.

Candidatul PDL la Sectorul 1, Theodor Paleologu, a confirmat informatia si a precizat ca au existat doar doua voturi impotriva, unul al sau si celalalt „probabil” al lui „Teodor Baconschi, sau cine s-o fi simtit intelectual”.

„Nu ma intimideaza nimeni in niciun fel. In trecut unii evrei au aflat ca sunt evrei atunci cand le-a spus-o cineva. Unii imi spun ca sunt intelectual intr-un mod incalificabil, baga-mi-as in intelectuali”, a povestit Paleologu, la iesirea de la sedinta conducerii PDL.

El a comentat ca atunci cand astfel de afirmatii sunt „acompaniate cu o propunere de excludere, nu mai e o propunere facuta la sprit”.

„Voi pleda ca acest lucru sa se schimbe”, a continuat Paleologu, adaugand: Sunt extrem de trist, va dati seama.

Cookies