ARHIVA B365

UPDATE: Cristian Popescu-Piedone, reţinut de DNA, în dosarul tragediei din clubul Colectiv

UPDATE: Piedone a fost scos incatusat din sediul DNA, in jurul orei 23.20, dupa ce a fost audiat vineri timp de mai multe ore.

La intrebarile jurnalistilor, fostul edil a raspuns: „Am incredere in justitie”, potrivit HotNews.ro.

Cristian Popescu-Piedone, primarul demisionar al Sectorului 4, a fost reţinut de DNA, pentru 24 de ore, în dosarul tragediei din clubul Colectiv. El a fost audiat timp de câteva ore la DNA şi va fi prezentat magistraţilor sâmbătă, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupţiei, care fac cercetări în urma tragediei de la Clubul „Colectiv”, au dispus, vineri, efectuarea urmăririi penale faţă de:

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual

„În ordonanţa întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de funcţionar public – primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.

Suspectului Popescu Cristian Victor Piedone i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DNA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button