Cristian Popescu Piedone s-a predat la Penitenciarul Rahova, după condamnare. Cine va conduce Primăria Sectorului 5 și când se vor organiza alegerile locale

12 mai 2022
1461 Afișari
Cristian Popescu Piedone s-a predat la Penitenciarul Rahova, după condamnare. Cine va conduce Primăria Sectorului 5 și când se vor organiza alegerile locale

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat joi, de Curtea de Apel București, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul morților din clubul Colectiv, și-a delegat atribuțiile înainte de a primi sentința definitivă.

Edilul a dat declarații din fața casei sale imediat după ce a fost condamnat și a anunțat că pleacă spre penitenciarul Rahova, unde va fi încarcerat, fără să aștepte să vină polițiștii să-l ridice de la domiciliu. Înainte de ora 16.00 el s-a predat autorităților.

Conform legii, conducerea primăriei va fi preluată de viceprimar, în cazul în care funcția nu mai poate fi îndeplinită de primar.

Viceprimarul Nicolaidis Mircea-Horațiu, delegat de Piedone să asigure conducerea Primăriei Sectorului 5

Piedone a semnat o dispoziție privind delegarea atribuțiilor sale de primar începând cu 2 mai, iar atribuțiile primarului Sectorului 5 au fost preluate de viceprimarul Nicolaidis Mircea-Horațiu pe o perioadă de 6 luni, cu excepția atribuțiilor de ofițer de stare civilă.

Înainte de pronunțarea sentinței de către Curtea de Apel București, Piedone a spus că a semnat dispoziția pentru a asigura continuitatea. „Am obligativitatea morala de a lasa continuitate, au fost zile de salariu, altfel 4.500 de oameni nu-și luau salariile, asta înseamnă continuitate. Viceprimarul preia atribuțiile mandatului ca să existe continuitate în salarii”, a spus Piedone.

Potrivit lui Piedone, după ce mandatul va fi declarat nul, alegerile locale ar trebui să se organizeze în 6 luni pentru alegerea noului primar în Sectorul 5 al Bucureștiului.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies