LA MINE-N CARTIER

Cristian Popescu Piedone retrage produsele de urgență din școlile din sector: Sunt neconforme!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea măştilor neconforme din şcoli, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri, Agerpres.

„Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea tuturor măştilor livrate anul trecut către şcoli, după ce, la solicitarea Primăriei Sectorului 5, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a făcut verificări şi a constatat că etichetarea dispozitivelor medicale nu corespunde cerinţelor Directivei 93/42/CCE”, a informat Primăria Sectorului 5, care a menţionat că va demara o anchetă pentru a verifica cum au fost făcute achiziţiile în cazul acestor măşti şi va sesiza instituţiile abilitate.

Motivația deciziei luate de Piedone

Întrucât pe eticheta produsului nu este înscris producătorul şi reprezentantul autorizat, nu este precizat lotul, data de fabricaţie/ expirare, dispozitivele medicale nu respectă cerinţele de reglementare impuse de Anexa 1 din Directiva 93/42/CEE, conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Măştile au fost livrate în 2020 de către Economat Sector 5 SRL, motiv pentru care primarul Cristian Popescu Piedone a solicitat conducerii societăţii să facă retur în cazul măştilor comandate sau să meargă în instanţă pentru a recupera banii plătiţi pentru aceste „acoperitoare de faţă” care nu oferă o protecţie adecvată împotriva răspândirii noului coronavirus. Potrivit inventarului făcut până în prezent în şcoli, sunt peste 1.500.000 de măşti neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite, a informat Primăria Sectorului 5.

„Nu le putem da copiilor noştri nişte măşti care nu îi protejează în niciun fel. Cine a achiziţionat sute de mii de măşti neconforme a fost inconştient. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor din Sectorul 5. Ne dorim ca elevii să revină la şcoală, să se bucure de reîntâlnirea cu colegii şi cadrele didactice, dar să îi ştim în siguranţă. Toate măştile neconforme care au fost distribuite în şcoli vor fi retrase. Trebuie menţionat că avem în stoc şi vom asigura necesarul de măşti conforme pentru elevii care se reîntorc la şcoală”, a transmis Cristian Popescu Piedone.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button