Cristian Popescu Piedone, în vizită pe schelele din Sectorul 5: Mi-am propus să verific personal cum se lucrează pentru anveloparea termică VIDEO

17 iun. 2021
255 afișări
Cristian Popescu Piedone, în vizită pe schelele din Sectorul 5: Mi-am propus să verific personal cum se lucrează pentru anveloparea termică VIDEO

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost zilele trecute în vizită pe schelele din Sectorul 5. Edilul spune că și-a propus să verifice personal cum se lucrează pentru anveloparea termică, motiv pentru care s-a urcat pe schele și a început să dea telefoane celor implicați.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut miercuri o vizită de lucru la blocurile nr. 322 și nr. 334 de pe Calea Rahovei, care se află de mai bine de doi ani în proces de reabilitare.

Pe lângă faptul că lucrările aici sunt întârziate de litgiile create de fostele firme care s-au ocupat de reabilitare, edilul a constatat că și lucrările efectuate de acestea sunt defectuoase și prezintă un real pericol pentru siguranța cetățenilor, arată Primăria S5 într-un comunicat.

Piedone a venit la verificări

După ce a stat de vorbă cu mai mulți cetățeni, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a luat angajamentul ca aceste lucrări să fie efectuate de noua firmă în cel mult 30-40 de zile.

În acest sens, după vizita din teren, edilul a convocat o ședință operativă cu directorii din primărie și cu reprezentanții firmei care se ocupă de reabilitarea blocurilor. În urma acesteia, s-a dispus ca lucrările să fie reluate de la zero pentru ca pericolele constatate să fie îndepărtate.

Anunțul lui Piedone

„Așa cum am promis locatarilor, voi fi aproape zilnic pe schelele celor două blocuri, pentru a verifica stadiul și modul în care se efectuează aceste lucrări de reabilitare. Este inadmisibil ca după ce au așteptat timp de doi ani, acești oameni să fie nevoiți să aibă parte de niște lucrări făcute de mântuială. Vreau să mă asigur personal că nimeni nu va mai avea de suferit din cauza lipsei de profesionalism sau a ignoranței firmelor care s-au ocupat în trecut de aceste lucrări.” – a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Dacă mai ai chef de citit recomadăm și It’s BCheese, bitches! Mac’N’Cheese-ul american din filme a ajuns în București. O poveste cu frați, macaroane și multă brânză

Amenzi pentru cei care nu își respectă promisiunile

De asemenea, s-a dispus ca locatarii blocurilor care nu cooperează pentru îndepartarea acestor pericole, să fie amendați. Tot în ședința operativă de astăzi, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a solicitat firmei care se ocupă de lucrări să-și concentreze toată resursa umană disponibilă pentru reabilitarea celor două blocuri, într-un termen de 30 de zile, așa cum a promis locatarilor.

Primarul a venit și cu o postare pe Facebook privind aventura de miercuri

„Trei firme au pus schelele, au luat ceva bănuți, au strâns și… s-au dus! Petrecerea s-a încheiat, însă! Când spunem că facem treabă, FACEM TREABĂ!

Mi-am propus să verific personal cum se lucrează pentru anveloparea termică! Urc și pe schele, nu-i bai! Astăzi… am purtat un altfel de dialog cu cetățenii! La înălțime! Motivul este simplu: dacă primăria plătește un serviciu contractat, îl vreau realizat în termenul stabilit! Simplu, nu?

Suntem prea săraci să ne mai batem joc de noi, fraților! Bănuții pe care îi avem în pușculița familiei noastre mari trebuie să îi cheltuim cu cap! Nu pe lăutari, nu pe himere!

Dragilor, vă rog să mă scuzați că vă voi mai trece pe lângă ferestre! Dacă aveți să-mi transmiteți ceva, dacă doar vreți să schimbăm o vorbă, două… sunt la dispoziția dumneavoastră! Voi fi zilnic pe schele și mă voi asigura că se lucrează conform contractelor parafate!
Facem Sectorul 5 ca Soarele Sfânt de pe cer!
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!
Cu respect, primarul Piedone!”, a mai scris Piedone pe Facebook, alături de un clip video.

Cookies