Cristian Popescu-Piedone cere recuperarea a cinci mașini puse sub cauțiune în dosarul „Colectiv”. Valoarea acestora este de 1,5 milioane de lei

19 iun. 2022
2351 Afișari
Cristian Popescu-Piedone cere recuperarea a cinci mașini puse sub cauțiune în dosarul „Colectiv”. Valoarea acestora este de 1,5 milioane de lei
Sursa foto: Facebook

Fostul primar de sector Cristian Popescu-Piedone solicită în tribunal eliminarea sechestrului pus în prezent pe cinci mașini de epocă dar și un imobil. Autoritățile au uitat să menționeze ce se întâmplă cu bunurile cu care Piedone și-a acoperit cauțiunea de 1,5 milioane de lei. Prin urmare. Cristian Piedone a solicitat ridicarea sechestrului.

Cristian Popescu-Piedone cere autorităților să ridice sechestrul pus pe mai multe bunuri pentru a acoperi cauțiunea din cazul dosarului „Colectiv”. Cauțiunea dateză încă din 2015 și bunurile sechestrate au o valoare estimată de 1,5 milioane de lei.

Cristian Popescu-Piedone solicită recuperarea cauțiunii din dosarul „Colectiv”

Dosarul respectiv de află în prezent pe rolul Curții de Apel București, după ce judecătorii au uitat să dispună în cadrul deciziei din 12 mai 2022 ceea ce se va petrece cu bunurile care au acoperit cauțiunea. Piedone fusese declarat inițial dator victimelor de la Clubul Colectiv cu suma de 60 de milioane de euro, daune morale și materiale, în solidaritate cu ceilalți inculpați. În cele din urmă însă, magistrații au decis că acesta nu este dator cu niciun leu față de victimele tragediei.

Potrivit Ziare.com, cauțiunea de 1,5 milioane de euro a fost acoperită cu cinci autoturisme de epocă dar și un imobil. La capitolul autoturisme ar fi vorba despre un Mercedes-Benz, un vehicul Oldsmobile și trei Cadillac-uri.

Mai mult, Piedone ar fi formulat o cale de atac împotriva deciziei de condamnare, decizie ce a fost înregistrată însă care nu beneficiază și de un termen de judecată.

Cristian Popescu-Piedone este închis la Penitenciarul Rahova

În prezent, fostul primar al Sectoarelor 4 și 5 se află după gratii, în urma deciziei Curții de Apel București din 12 mai 2022, când a oferit verdictul dosarului „Colectiv”.

Astfel, Cristian Popescu-Piedone a primit o condamnare de patru andi de închisoare cu executare, în timp ce patronii clubului unde s-a petrecut tragedia au primit între 6 ani și 11 ani și 8 luni de închisoare.

Cookies