Cristian Paţurcă, înmormântat între Florian Pittiş şi Valeriu Sterian

de:
21 ian. 2011
21 Afișari
Cristian Paţurcă, înmormântat între Florian Pittiş şi Valeriu Sterian

Slujba de înmormântare va fi oficiată, vineri, la ora 14.00, la funeralii fiind aşteptate să participe aproximativ o mie de persoane.

Sute de prieteni, cunoştinţe şi apropiaţi au trecut în aceste zile pe la căpătâiul lui Paîurcă pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Cristian Paţurcă a încetat din viaţă marţi, el suferind de mai mult timp de tuberculoză.

Cristian Paţurcă făcea parte din Asociaţia 21 Decembrie, numele lui fiind legat nu numai de manifestaţia din Piaţa Universităţii din 1990, acesta fiind şi un activist al acestei mişcări. Ultima apariţie publică notabilă a lui Cristian Paţurcă a fost în iunie 2010, când a susţinut un concert aniversar şi când şi-a lansat cartea „Mi-e greu titlul de erou”.

În 27 aprilie 2010, Cristian Paţurcă a primit Crucea Naţională „Serviciul Credincios – clasa a III-a”, distincţie acordată acestuia de preşedintele Traian Băsescu la 20 de ani de la manifestaţia din Piaţa Universităţii. Tot în 2010, Paţurcă a primit certificatul de revoluţionar preschimbat şi a fost înştiinţat că va primi o indemnizaţie reparatorie lunară de aproximativ 2.000 de lei, a cărei valoare nu se impozitează, şi care se acordă numai luptătorilor care au un salariu mai mic decât salariul mediu brut. Cristian Paţurcă a primit această indemnizaţie şi retroactiv, începând din ianuarie 2005.

Cookies