CRISTIAN CIOACĂ, CONDAMNAT: Ce se întâmplă cu băiatul lui

de:
18 iun. 2014
1 Afișari
CRISTIAN CIOACĂ, CONDAMNAT: Ce se întâmplă cu băiatul lui

„Eu sunt total nemultumită si profund dezamagita de soluţia acestor magistraţi. 15 ani de inchisoare este ca si cum nu ar fi existat nicio pedeapsă pentru Cioacă. Este o persoana tânără şi va ieşi relativ repede. Au schimbat incadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte şi i-au dat un spor pentru profanarea de morminte. Cioaca va iesi relativ repede din inchsoare, dar Elodia nu se va întoarce nicioadată”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, citată de româniatv.net.

Întrebată ce se va întâmpla că băiatul Elodiei, avocata familiei Ghinescu a declarat că în cazul copilului se va lua o hotărâre după această condamnare. „Pentru copil va trebui sa se ia o masura speciala. Prin decizia instanţei de fond a fost decazut din drepturile parintesti. Acum copilul sta cu sora tatalui. Este o masura speciala, temporara, dar prin aceasta sentintă pentru că Cioacă i-a omorat mama este normal să fie decăzut din drepturile părinteşti şi atunci urmează ca familia Ghinescu să demareze procedurile legale”, a mai spus avocata.

CRISTIAN CIOACĂ a fost condamnat, miercuri, la 15 ani şi 8 lunide ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru uciderea Elodiei Ghinescu. În plus, poliţistul argeşean va trebui să achite despăgubiri de 380.000 de euro familiei Elodiei, care s-au constituit parte civilă în proces.

Curtea de Apel Piteşti, care miercuri după amiază s-a pronunţat definitiv în acest doar, a schimbat încadrarea juridică a faptei din „omor” în „lovituri cauzatoare de moarte”, pedeapsa fiind astfel redusă cu aproape şase ani.

CRISTIAN CIOACĂ a fost condamnat iniţial de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Instanţa de apel a finalizat, încă din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au mai fost audiaţi ulterior mama şi fratele Elodiei, Emilia şi Robert Ghinescu, în calitate de părţi civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despăgubirile pe care i le solicită inculpatului.

Procurorul de şedinţă a cerut condamnarea inculpatului pentru omor calificat, la fel ca la instanţa de fond. În schimb, reprezentanta părţilor civile, avocata Crina Radu, a pledat pentru încadrarea la omor deosebit de grav şi o pedeapsă mai aspră, pe motiv că inculpatul a premeditat crima.

Completul de la Curtea de Apel Piteşti a anunţat, după prima parte a şedinţei de marţi, încheierea cercetării judecătoreşti în această cauză. Instanţa a constatat că toate cererile care puteau fi înaintate de către părţi au fost deja formulate şi a acordat avocatei inculpatului un termen de trei ore pentru pregătirea apărării, în ipoteza în care s-ar face o reîncadrare juridică a faptei conform principiului legii mai favorabile.

A fost luată în calcul atât varianta în care fapta de omor calificat, pentru care Cioacă a fost condamnat de instanţa de fond, ar putea să fie reîncadrată ca omor deosebit de grav, aşa cum au cerut părţile civile din dosar, cât şi varianta în care reîncadrarea s-ar face la lovituri cauzatoare de moarte, infracţiune considerată mai puţin gravă.

Cookies