Cristian Cioacă, adus în cătușe la Parchet. Este acuzat de omor calificat

de:
28 nov. 2012
3 Afișari
Cristian Cioacă, adus în cătușe la Parchet. Este acuzat de omor calificat

Cristian Cioacă urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă în dosarul „Elodia”. Cioacă a primit deja un mandat de reținere pentru 24 ore.

În luna septembrie, procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din Braşov, pe care acesta îl deţinea împreună cu fosta soţie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi. Politistii au descoperit pete de sânge în apatament, care, conform testului ADN, erau ale Elodiei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru „furt între soţi”.

Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numără decoraţii militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi două rochii de mireasă ale Elodiei.

De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate, diplome, mobilier şi laptop. Cioacă nu a oferit nicio informaţie despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, „pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală”, se menţionează în rechizitoriu.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă, după cel în care este acuzat de omorârea soţiei sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov, conform realitatea.net.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

Cookies