Cristian Bușoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei, nu mai are drept de vot în ședința partidului

de:
26 ian. 2016
0 Afișari
Cristian Bușoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei, nu mai are drept de vot în ședința partidului

Mai mult de jumătate dintre liderii PNL şi-au pierdut dreptul de vot în şedinţa BPN al partidului, după ce secretarul general, Ilie Bolojan, a citit, în cadrul şedinţei, o listă cu cei care nu şi-au plătit cotizaţiile la partid, informează bn24.ro.

Pe listă figurează, potrivit unor surse din conducerea liberalilor citate de BN24, chiar şi Cristian Buşoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei. Buşoi este rău platnic în calitatea sa de co-preşedinte al filialei PNL a Sectorului 1. Şi Anca Boagiu se află pe aceeaşi listă neagră a zgârciţilor, ca şi Ludovic Orban, primvicepreşedinte al partidului.

„Aproximativ 30% nu şi-au achitat cotizaţia”, a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, după şedinţă, într-o conferinţă de presă. Bolojan a susţinut că „un partid este o organizaţie care trebuie să funcţioneze inclusiv din punct de vedere financiar, pentru a -şi achita restaţele din vechile campanii electorale, pentru a suporta cheltuielile de întreţinere”. Ilie Bolojan a evitat să confirme persoanele vizate, explicând doar că pentru a asigura „funcţionarea normală” a partidului una dintre obligaţiile membrilor PNL şi a responsabililor de organizaţii este de a avea cotizaţia achitată la zi, iar nerespectarea acestei prevederi statutare atrage „pierderea unor drepturi, inclusiv cele de a lua decizii în organismele centrale”.

Ilie Bolojan a afirmat că PNL plăteşte lună de lună datoriile de la fostele campanii electorale potrivit sentin?elor judecătoreşti emise. „PNL va aduce la zi aceste restanţe, dar acest lucru nu se poate face decât printr-o disciplină financiară internă. Este o problemă de funcţionare şi de normalitate”, a conchis Bolojan.

Acelaşi Bolojan a impus în şedinţa de marţi noi sume care trebuie achitate de către filialele PNL, fiind majorate până la 11 000 de lei pe lună pentru organizaţiile mari. Cele mai mici organizaţii au obligaţia să achite 7000 de lei lunar.

Ludovic Orban a declarat pentru BreakingNews24 că el nu ştie de ce se află pe lista lui Bolojan, deoarece nu a participat la şedinţa Biroului Politic, dar crede că este vorba despre contribuţia filialei Dâmboviţa, al cărui responsabil este. „Nu cred că suntem la zi, cotizaţiile membrilor nu au ritmicitate, trebuie să tragi de ei să plătească. Acum au început să plătească, situaţia este mai bună, pentri că am luat decizia ca cei care nu plătesc să nu poată candida la alegerile locale”, a spus primvicepreşedintele PNL.

Cookies