Crinuța Dumitrean, Mihai Rotaru și alte 4 persoane implicate în DOSARUL ANRP 4, ARESTATE

de:
28 nov. 2015
0 Afișari
Crinuța Dumitrean, Mihai Rotaru și alte 4 persoane implicate în DOSARUL ANRP 4, ARESTATE

Cei şase reţinuţi în dosarul privind despăgubirea ilegală acordată de ANRP lui Mihai Rotaru, printre care omul de afaceri şi fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, au fost arestaţi, printr-o decizie a instanţei supreme.

Decizia de sâmbătă a instanţei poate fi contestată tot la ICCJ, informează mediafax.ro.

Mihai Rotaru, acţionar al CS Universitatea Craiova, este acuzat de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că i-a dat 600.000 de euro mită deputatului Ioan Oltean, pentru a-şi exercita influenţa asupra fostei preşedinte a ANRP Crinuţa Dumitrean pentru urgentarea şi aprobarea unei despăgubiri.

Rotaru a obţinut, în 17 iunie 2010, de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti, care ar fi fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din comisie, au făcut parte Crinuţa Dumitrean, care era şi preşedintele ANRP, Sergiu Diacomatu, vicepreşedinte al autorităţii, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru, acuzaţi de abuz în serviciu.

Evaluatorul Sergiu Negurici este acuzat de complicitate la abuz în serviciu pentru supraevaluarea terenului.

Procurorii DNA i-au reţinut, joi seară, pe Sergiu Diacomatu, fost preşedinte al ANRP, Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, fost secretar de stat în Ministerului Justiţiei, şi pe evaluatorul Sergiu Negurici. De asemenea, Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, a fost reținut de procurorii DNA.

Cookies