ARHIVA B365

Crin Antonescu îi amenință pe Tăriceanu și Chiliman cu excluderea din PNL. Răspunsul lui Tăriceanu

În legătură cu lansarea Iniţiativei România Liberală, demarată de Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, cunoscuţi pentru criticile lor la adresa conducerii PNL, Crin Antonescu a declarat că este inacceptabil ca un membru de partid să facă parte dintr-un ONG care critică partidul.

„Este inacceptabil ca un membru al PNL să facă parte, să susţină, un grup de oameni ale căror acţiuni sunt îndreptate spre PNL. Nu este de acceptat ca un membru PNL să se asocieze cu ei. Se poate să faci vocalize publice, dar acest tip de bigamie nu poate fi tolerat”, a declarat liderul PNL, citat de RTV.

Întrebat ce înseamnă „inacceptabil”, Antonescu a explicat: „inacceptabil înseamnă ceva ce nu poate fi acceptat, când un membru X face ceva care este inacceptabil, înseamnă că nu mai este membru PNL”.

„Mi se pare deplorabilă declaraţia lui Crin Antonescu pentru că într-un partid modern e firesc să existe diferite curente de gândire. Proiectele au nevoie de o abordare liberală sub care frământarile societăţii romîneşti ne obligă pe noi liberalii să avem o abordare care să ne identifice clar în aceste confruntări, dezbateri pe teme mari, unde o voce liberală este necesară. Înainte de a face considerente despre o astfel de platformă cred că trebuie să vedem care este conţinutul ideatic, la ce ne referim. Orice atitudine este altfel prematură”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Antonescu a adăugat că dacă va lua măsuri, se va întâmpla după Paşti. „Aşteptăm Învierea Domnului. Ne pregătim după Paşti, vom vedea dacă este nevoie să luăm anumite măsuri, le vom lua”.

„Printre membrii-fondatori se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun”, arată un comunicat de presă dat luni publicităţii. Călin Popescu Tăriceanu este un alt nume legat de această iniţiativă. El a apărut într-o fotografie publicată luni de presă şi preluată de pe Facebook, în care apăreau mai mulţi membri ai României Liberale, la o şedinţă a grupării.

Totuși, Tăriceanu neagă orice implicare în Inițiativa România Liberală. „În pofida unui comunicat de presă pe care l-a dat Iniţiativa România Liberală văd ca sunt inclus în această iniţiativă, nu pot decât să salut orice persoană care doreşte să participe la o dezbatere liberală, dar nu fac parte din aceasta iniţiativă”, a spus fostul șef al executivului.

La evenimentul de lansare, care va avea loc luni la orele 17.00, la Sala Diplomat a Hotelului Hilton, sunt invitaţi Mihai Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase precum şi „alte personalităţi de dreapta ale vieţii publice din România”, conform comunicatului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button