ARHIVA B365

Crin Antonescu depre denunțarea pactului: Băsescu – șmecherul Alfa din politica românească

„Cred că suntem într-un peisaj perfect caricatural cu toată povestea asta cu Pactul de coabitare şi mai ales cu pretinsa sa denunţare acum de către Ponta. Pe de o parte, Băsescu ieri a spus un lucru perfect adevărat, şi anume că nu era nevoie de niciun pact, că Ponta avea în spate votul masiv democratic al cetăţenilor României, lucru pe care i l-am spus şi eu de atâtea ori atunci lui Ponta. Pe de altă parte, avem de-a face cu un joc în care Băsescu se prezintă ca marele şmecher, ca Şmecherul Alfa din politica românească, iar Ponta face campanie electorală cu o singură temă: marea sa luptă împotriva lui Traian Băsescu”, a spus Crin Antonescu, la realitatea.net.

„Ponta, prin această „eroică” denunţare a pactului, ce face? (…) Ce înseamnă că denunţă Pactul? Există vreun efect concret? Nu! Era suficientă Constituţia României… Exact aşa cum au trăit un pact ale cărui frumoase propoziţii nu le-au respectat nicio zi, vor trăi şi de acum încolo. E un pseudo-gest politic”, adaugă senatorul PNL.

Interesant ar fi, subliniază liberalul, ca Ponta că facă publice numele celor care l-au determinat să semneze Pactul.

„Important ar fi ca Ponta să ne spună în sfârşit adevărul. (…) Să ne spună cine au fost intermediarii, cei care l-au determinat să semneze pactul atunci cu Băsescu. Eu m-am opus categoric semnării Pactului. Ponta l-a semnat. Din solidaritate, abia câştigasem alegerile împreună, am mers mai departe, dar cine anume l-a determinat pe Ponta, împotriva opiniei mele, să semneze pactul asta nu ştiu”, spune liberalul.

„Eu văd ceea ce cred că e un gest de campanie electorală, o pseudo-vitejie a lui Ponta în acest pseudo-război cu Băsescu”, adaugă Antonescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button