Crin Antonescu: Demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului. Cine ar putea să îi ia locul

de:
04 mart. 2014
0 Afișari
Crin Antonescu: Demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului. Cine ar putea să îi ia locul

UPDATE: Potrivit unor surse din PSD, conducerea Senatului ar putea fi preluată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Conform aceloraşi surse, Tăriceanu discută cu Ponta în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Tăriceanu a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi vorbit cu Ponta despre şefia Senatului.

„S-a sinucis politic. Cred că este influența de aseară de la Mircea Badea”, a declarat Ponta despre demisia lui Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului, potrivit Realitatea TV.

Crin Antonescu a anunţat, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că renunţă la preşedinţia Senatului. Imediat după anunţ, preşedintele PNL a părăsit prezidiul şi a luat loc în băncile ocupate de parlamentarii liberali. „Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului”, a declarat Antonescu în plen, la votul de învestitură al noului guvern Ponta III.

Anterior acestui mesaj, preşedintele PNL a spus în plen că are o propunere pentru premierul Victor Ponta: „Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL”, a anunţat Antonescu în plenul reunit, citat de Mediafax.

Antonescu a continuat: „Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic”.

Antonescu a plecat de la conducerea şedinţei pentru că locul în care se afla iniţial îi aparţinea preşedintelui Senatului. Liderul PNL a făcut acest anunţ după ce premierul Victor Ponta a declarat că PNL s-a retras din USL, dar beneficiază în continuare de o funcţie importantă în stat, informează România TV.

Demisia a fost provocată de o remarcă a premierului Victor Ponta care a spus că „Nu mă veţi vedea anunţând că demisionez fără să o fac”. Imediat, Antonescu a plecat de la prezidiu la microfon pentru a-i da dreptul la replică, în pofida încercării preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a vrut să-l împiedice să ia cuvântul, scrie România TV.

Parlamentarii din băncile puterii au început să scandeze „Demisia! Demisia!”. Antonescu a aşteptat să se mai potolească larma şi apoi le-a spus parlamentarilor USD: „Despre asta era vorba! Eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului”.

Potrivit aceleiaşi surse, demisia a fost provocată de o remarcă a premierului Victor Ponta care a spus că „Nu mă veţi vedea anunţând că demisionez fără să o fac”. Imediat, Antonescu a plecat de la prezidiu la microfon pentru a-i da dreptul la replică, în pofida încercării preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a vrut să-l împiedice să ia cuvântul.

Crin Antonescu nu a vrut să facă niciun fel de declaraţii, după ce a ieşit de la vot. „Am spus în sală ce am avut de spus. Când voi dori să fac declaraţii voi face apel”, a declarat Antonescu, vădit iritat de insistenţele jurnaliştilor care voiau să afle ce l-a determinat pe liderul PNL să ia această decizie.

Premierul Victor Ponta prezintă, marţi, în Parlament, noul cabinet. Toţi miniştrii au primit, marţi, avizele comisiilor de specialitate din Parlament. Primul ministru a spus că va merge până în 2016 cu acelaşi program de guvernare aprobat în 2012. Asta în condiţiile în care, Traian Băsescu a spus astăzi că noul Guvern nu va fi unul legitim atâta timp cât premierul nu îşi va asuma răspunderea pe un nou program de guvernare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că liberalii nu vor vota noul Guvern.

Cookies