Crin Antonescu cere demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu

de:
11 dec. 2013
0 Afișari
Crin Antonescu cere demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, îi sugerează ministrului liberal al Culturii, Daniel Barbu, să îşi dea demisia ca urmare a declaraţiilor sale referitoare la banii pentru bolnavii de SIDA, nejustificat de mulţi în opinia sa, scrie gandul.info.

„Nu am apucat din cauza agendei să discut cu domnul ministru Barbu acest lucru, dar punctul meu de vedere este că aşa ceva, că asemenea declaraţii că sunt de natură să genereze demisia ministrului, demisia dintr-o funcţie de ministru nu este o dezonoare”, a spus Antonescu.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu inteleg, eu personal. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri ‘Shakespeare’ sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul ‘Shakespeare’ de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a spus ministrul Barbu duminică.

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) consideră că declaraţia ministrului Daniel Barbu, potrivit căreia banii alocaţi programelor anti-HIV reprezintă „jumătate din bugetul programelor Ministerului Culturii” este o jignire adusă pacienţilor cu acest virus şi a anunţat că îl va reclama pe demnitar la CNCD.

Cookies