ȘTIRI

Crin Antonescu: „Tăriceanu a lăsat impresia că PNL ar fi un mic partid clientelar”

„În legătură cu cele întâmplate azi… doresc să mă adrezez public domnului Ponta. Îi cer să ia act de decizia ireversibilă a PNL (…) Este o degradare a imaginii domnului Ponta şi a funcţiei sale să încerce tratative cu unul-doi oameni care încearcă să obţină funcţii şi promisiuni de la domnia sa. E normal să discute cu preşedintele UDMR, cu liderii altui partid (…) Il rog public pe premier, fostul nostru aliat, sa formeze repede o majoritate, decent, sa continue fara alte intarzieri si complicatii.”, a spus Crin Antonescu.

Antonescu a confirmat demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, înaintată la orele 17, şi a adăugat că cel dintai a acţionat într-o poziţie de client aspirant la uşa premierului. „Cel mai mare deserviciu pe care l-a făcut partidului astăzi nu a fost că a acţionat împotriva deciziei luate de partid. Cel mai mare deserviciu a fost că a lăsat impresia în faţa opiniei publice că PNL este un mic partid clientelar.”

Totodată, el i-a îndemnat pe membrii PNL „sa-l tina minte in PNL pe Tariceanu ca pe tanarul care aparea in balconul Pietei Victoriei in 1990, ca pe premierul unei Romanii relativ prospere, ca un premier care s-a batut cu un presedinte abuziv. Nu ca pe omul singur care impotriva partidului si in spatele sau urca azi singur scarile catre usa lui Victor Ponta.”

În ședința Delegaţiei Permanente a PNL de marţi s-a votat RUPEREA USL. Liderii PNL au discutat, totodată, marţi seară, un proiect de rezoluţie în patru puncte, privind ieşirea de la guvernare a PNL, în text fiind solicitată demisia premierului Victor Ponta. 

Crin Antonescu a declarat, după ședință: „Este o decizie care s-a luat în mod covârșitor, dar e o decizie care nu s-a luat ușor, pe care nu ne-am dorit-o și am încercat să o evităm.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button