ȘTIRI

Crin Antonescu NU se retrage din politică și cheamă la „manifestări civile, dar legale”.

Am luat act de hotărârea CCR: „atât eu cât și PNL vom respecta hotărârea Curții. Nimeni nu pune la îndoială respectarea hotărârii Curții Constituționale. Al doilea lucru este că considerăm hotărârea Curții Constituționale nedreaptă” –  a declarat Crin Antonescu, referindu-se la faptul că judecătorii nu au ținut cont de votul popular, dar  nici de legea Referendumului sau a alegerilor Parlamentare.

„Nu putem să punem problema coabitării, pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Traian Băsescu, ci a celor 7,5 milioane de români care nu mai vor să coabiteze cu el. Băsescu poate să coabiteze cu Parchetul General, cu majoritatea Curții Constituționale”. Am spus lim,pede în Parlament și am repetat că, dacă TRaian Băsescu nu va fi demis, mă retrag din politică. Nu mă retrag, pentru că Traian Băsescu a fost de fapt demis. Eu mi-am luat angajamentul de demisie în fața voinței populației. astăzi rămân în serviciul oamenilor care sunt nedreptățiți, care și-au spus cuvântul. Eu nu fug în fața tuturor combinațiilor de putere pe care Traian Băsescu le face” – a mai spus Antonescu.

„Socotim hotărârea CCR nedreaptă pentru că ignoră votul a 8,5 milioane cetăţeni, pentru că ignoră o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit, conform tuturor legilor invocate chiar de Curte, să constituie cvorumul, ignoră legile pe care Curtea le invocă: legea referendumului, pentru alegerea preşedintelui.- În mod contradictoriu cu propriile sale decizii, CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste 2 milioane alegători români nu puteau figura in listele permanente, ca atare nu puteau fi luati in calcul la cvorum

– Chiar dacă respectăm decizia CCR, şi chiar dacă Băsescu redevine legal preşedinte al României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte, sau e preşedinte ilegitim pe care politic nu îl recunoaştem. Noi ave mde ales între a recunoaşte o hotărâre aşa cum a fost luată de CCR, şi a recunoaşte voinţa cetăţenilor.

– Vedem cum azi, din punct de vedere birocratic, regimul Băsescu forţeaz o victorie, revenirea în funcţie a unui om care a fost in măsură copleşitoare delegitimat prin votul românilor, ales cu 5 milioane de voturi şi destituit de 7 milioane. Nu putem pune problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Băsescu, ci cu cei 7,5 milioane români, care nu doresc să mai coabiteze cu el.

– Băsescu poate coabita cu Parchetul General ,cu majoritatea CCR, cu serviciile secrete, cu instanţe internaţionale, dar nu mai poate coabita cu 7,5 milioane români şi ca atare, nici cu noi pentru că obligaţia noastră politică nu e faţă de CCR, de Traian Băsescu şi prietenii săi, ci faţă de ei 7,5 milioane oameni.

– Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis d voinţa alegătorilor români mă voi retrage definitiv din politică. NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis în realitate, pe fond, pe temeiuri de majoritate. Nu mi-am luat angajamentul de demisie nici în faţa Comisie Europene, nici a Departamentului de Stat al SUA, nici a majorităţii CCR. Azi rămân şi eu şi PNL in serviciul oamenilor care sunt nedreptăţiţi. Rămân în serviiul celor care şi-au spus cuvântul. Cel care trebuie să demisioneze e Traian Băsescu. Eu nu fug in faţa tuturor combinaţiilor de putere pe care Băsescu le face.

„Dragi români care vedeţi că soarta României e dictată pe alte raţiuni decât cele democratice, manifestati-vă si aparati-vă drepturile de cetăţeni. Respectați legile, dar faceti-vă simţită voinţa şi prezenţa. Nu putem fi la nesfâşrit ignoraţi,călcaţi în picioare. Chem toţi membrii PNL, pe toţi cei care ne-au votat să sprijine acest guvern.

Nimeni nu e mai presus de lege, nici Băsescu, nici Parchetul, nici CSM, nici CCR. Nimeni nu poate dicta în România ca într-o colonie, toţi cetăţenii conştienţi, curajoşi, convinşi de dreptatea lor, trebuie să continue lupta,.- Imi reiau activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL. Mai devreme sau mai târziu, regimul Băsescu va cădea.

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button