ARHIVA B365

Fratele criminalului studentei japoneze s-a sinucis în închisoare

Florin Vlad, fratele lui Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze condamnat pe viaţă pentru crimă, s-a spânzurat în închisoare. Acesta s-a spânzurat cu o curea, pe care o prinsese de ţevile de la baie şi a fost găsit de unul din deţinuţi. În aceeaşi încăpere se mai aflau alţi 9 oameni. Inițial, Realitatea TV anunțase că cel care s-a sinucis ar fi fost chiar Nicolae Vlad.

Sinuciderea a avut loc în jurul orei 7:50, în data de 22 aprilie. Personalul medical de serviciu a intervenit de urgenţă, însă deţinutul nu a mai putut fi resuscitat.

Incidentul a fost anunţat la Serviciul de urgenţă 112, iar prin intermediul acestuia Poliţia Municipiului Bucureşti. De asemenea, a fost informată familia persoanei decedate, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, IML şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit Antena 3, Florin Vlad era deprimat şi s-a spânzurat în penitenciar pentru că nu a putut suporta gândul că a primit o pedeapsă atât de mare, respectiv 7 ani pentru tâlhărie. Conform aceleiaşi surse, Nicolae şi Florin Vlad făceau parte dintr-un clan foarte agresiv din Baloteşti.

În urma morţii fratelui criminalului studentei japoneze va fi demarată o anchetă internă în penitenciar pentru a se stabili care au fost circumstanţele în care s-a produs acest incident.

Fratele lui Nicolae Vlad, în vârstă de 25 de ani, fusese condamnat la șapte ani de închisoare, pentru tâlhărie și se afla în penitenciarul Rahova.

Nicolae Vlad a susţinut de mai multe ori că nu el este cel care a ucis-o pe studenta japoneză, însă ancheta derulată de oamenii legii a scos la iveală că el este criminalul tinerei nipone şi ar mai fi ucis alte două femei din Ilfov şi Bucureşti.

Nicolae Vlad, fiul unui hoţ de cai, fratele unor hoţi şi tâlhari şi vărul unui criminal, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare pe viaţă în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane, decizia nefiind definitivă.

Magistrații Curții de Apel l-au condamnat pe criminalul studentei japoneze pentru mai multe capete de condamnare: șase tâlhării, cinci violuri și trei crime. Sentințele au fost următoarele: 10 ani pentru un viol, 8 ani pentru violare de domiciliu, 10 ani pentru alt viol, 18 ani pentru tâlhărie și trei sentințe de închisoare pe viață pentru crimă.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button