ARHIVA B365

Criminalul bătrânului din Dristor și cel care a ucis o prostituată cu un ciocan, trimiși în judecată

Luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marin Dumitru, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav şi tâlhărie.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 31 octombrie 2012, în jurul orelor 15.30-16.00, în Pădurea Băneasa din Bucureşti, Sector 1, la o distanţă de circa 15 metri de Aleea Privighetorilor, inculpatul Marin Dumitru i-a aplicat victimei R.M. mai multe lovituri, în zona capului, cu pumnii, cu un ciocan şi cu o bordură de circa 50 cm lungime şi 10-12 cm grosime, provocându-i leziuni în urma cărora a decedat. După uciderea victimei inculpatul i-a sustras poşeta, un telefon mobil marca Nokia şi doi acumulatori pentru telefon mobil.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe prostituată după ce a întreținut relații sexuale neprotejate cu aceasta. El a spus că, deși femeia i-a zis că nu are nicio boală cu transmitere sexuală, un alt bărbat a venit să-i reproșeze să i-a transmis o boală venerică.

Tot luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Iova Neculae, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 15 noiembrie 2012, în jurul orelor 09.00-10.00, în apartamentul din Bucureşti, str. Dristorului, Sector 3, inculpatul Iova Neculae i-a aplicat victimei S.A. circa 13 lovituri cu un cuţit în zona gâtului şi a toracelui, provocându-i leziuni în urma cărora a decedat. După uciderea victimei inculpatul i-a sustras o geantă, un telefon mobil marca Motorola şi mai multe bunuri mobile.

Inculpatul Iova Neculae este recidivist fiind anterior condamnat la pedeapsa de 21 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. El le-a spus anchetatorilor că a săvbârșit această crimă pentru că bătrânul din cartierul Dristor i-a făcut avansuri sexuale.

Dosarele au fost înaintate, pentru judecarea cauzei, Tribunalului Bucureşti.

Trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button