ȘTIRI

Criminaliştii vor face mulaje după colţii câinilor care ar fi muşcat femeia găsită moartă în parc

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.ro, cei nouă câini ridicaţi de hingheri vor fi supuşi unor expertize, în sensul că se vor realiza mulaje după caninii lor, pentru a se compara cu rănile găsite pe corpul femeii şi a se stabili dacă şi care dintre aceştia au muşcat-o.

Mulajele vor fi făcute numai cu acordul medicului veterinar, în condiţiile în care, atunci când au fost prinşi de hingheri, câinii au fost tranchilizaţi şi nu pot fi anesteziaţi din nou mai devreme de două săptămâni, existând riscul ca inima animalelor să cedeze.

Dintre cei nouă câini capturaţi din zona unde a fost găsit cadavrul femeii, patru erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, doi erau ai Asociaţiei „Cuţu-Cuţu”, alţi doi erau adoptaţi de persoane fizice, iar unul, aparent bolnav şi orb, nu figurează în nicio evidenţă, au precizat reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Câinii au fost ridicaţi dintr-un parc aflat în zona Obor, după ce acolo a fost găsit, în 20 martie, cadavrul unei femei fără adăpost în vârstă de 45-50 de ani, încă neidentificată, care prezenta urme de muşcături.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button