Criminala de la metrou e considerată un pericol în închisoare. De cine este păzită

de:
17 iun. 2019
0 Afișari
Criminala de la metrou e considerată un pericol în închisoare. De cine este păzită

Potrivit libertatea.ro, criminala împarte celula cu alte șase deținute. Toate sunt încarcerate la regim de maximă siguranță, fără drept de a părăsi celula pentru că fie au de ispășit pedepse mari pentru omor, fie au rapoarte de pedepsire. Singurele momente când pușcăriașele au voie să iasă din camera dotată cu mai multe grilaje decât una obișnuită sunt cele când sunt scoase, sub supraveherea gardienilor, la plimbarea zilnică. 

Magdalena Șerban este păzită zi și noapte de colegele de celulă. Trei dintre cele șase deținute formează „grupa de intervenție”.

„Deținutele, alese dintre cele cu vechime, fac planton, prin rotație, servicii de câte opt ore fiecare. Exact ca în armată, în baza unor planificări. Așa, pe toată durata unei zile, adică pe timpul a 24 de ore, colega lor este păzită. Este o procedură care se aplică la toți pușcăriașii cu grad ridicat de risc, dar și la cei care nu se pot ajuta singuri: infirmi, orbi… Magdalena Șerban face parte din categoria celor potențiali agresivi și trebuie supravegheată non-stop, cu atât mai mult cu cât este în tratament pentru tulburările neuropsihiatrice de care suferă”, au dezvăluit surse din interiorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Cookies