CRIMĂ rezolvată după 18 ani. Bărbatul care l-a ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu a fost REŢINUT

de:
22 iun. 2016
9 Afișari
CRIMĂ rezolvată după 18 ani. Bărbatul care l-a ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu a fost REŢINUT

UPDATE Există multe elemente care conduc la ipoteza unui asasinat la comandă, a declarat, miercuri, Adrian Tîrlea purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, după reţinerea lui Alexandru Găină, suspectat de uciderea, cu 18 ani în urmă, a omului de afaceri Mihai Ionescu.

Mai multe elemente conduc la ipoteza unui asasinat la comandă, dar acestea urmează a fi stabilite cu mai mare certitudine pe parcursul anchetei, a spus Tîrlea, care a precizat că Alexandru Găină nu a dat până acum nicio declaraţie.

Cercetările au fost efectuate inclusiv cu sprijinul Inspectoratului General de Imigrări şi al autorităţilor judiciare italiene, în condiţiile în care încă de la comiterea crimei a fost lansată în presă ipoteza implicării mafiei italiene. De asemenea, există indicii că victima obişnuia, la acel moment, să împrumute sume considerabile de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari.

Omul de afaceri Mihai Ionescu a fost ucis la data de 15 iulie 1998, fiind împuşcat în timp ce se afla la volanul autoturismului, în faţa locuinţei sale situate în sectorul 2.

Miercuri, procurorii l-au reţinut pe Alexandru Găină pentru 24 de ore după ce au făcut percheziţii la locuinţa acestuia.

La data de 15.07.1998, în jurul orei 22:15, victima I.M., în vârstă de 48 de ani, a fost împuşcată în timp ce se afla la volanul autoturismului, în faţa locuinţei sale situate în sectorul 2, asupra acesteia fiind trase mai multe focuri cu o armă letală.

De la momentul săvârşirii faptei procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri au efectuat numeroase activităţi în cauză în vederea identificării autorului omorului.

În perioada 2014-2016, pe lângă alte activităţi specifice, au fost reaudiaţi peste 40 de martori, au fost efectuate numeroase identificări de persoane din planşă fotografică şi au fost reevaluate listingurile telefonice din perioada săvârşirii faptei.

În data de 22.06.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului GĂINĂ ALEXANDRU CONSTANTIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, faptă comisă la data de 15.07.1998 asupra victimei I.M..

Din probele administrate în cauză a reieşit faptul că, după o supraveghere prealabilă în vederea pregătirii comiterii faptei, inc. GĂINĂ ALEXANDRU-CONSTANTIN a executat trei focuri cu o armă letală procurată în acest scop, în direcţia victimei I.M., provocându-i plăgi în zona toracelui, leziuni grave care în scurt timp au condus la decesul acesteia”, anunţă procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din cadrul Ministerului de Interne, ar fi acţionat la comandă, în condiţiile unor împrumuturi pe care mai mulţi italieni le datorau celui decedat, anchetatorii colaborând cu autorităţile judiciare italiene pentru rezolvarea acestui caz.

Alexandru Găină a fost de la începutul anilor 2000 şi până de curând, cercetat, judecat şi închis în numeroase dosare penale pentru fapte precum furt, viol, fals de indentitate, fals intelectual, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

Citeşte şi: Fiul unui fost colonel din Minsterul de Interne, suspect în cazul morţii afaceristului Mihai Ionescu

Cookies