Creveți și cafea. Meygu, noua senzație culinară din București

07 oct. 2022
2585 Afișari
Creveți și cafea. Meygu, noua senzație culinară din București

Uneori, rețeta fericirii este extrem de simplă: o mână bună de creveți, puțin ulei de măsline, 3 căței de usturoi, un strop de vin, o legătură de pătrunjel și un colț de pâine. Știi ce zic aici, nu e nici un secret. Bașca, dacă pui lângă și un pahar de vin alb sec și rece, lumea e a ta sau a voastră, după caz. Pentru mine, creveții sunt caviarul săracului, că, parcă oricât de pârlit ai fi, la un moment dat tot ți se lipește de mână o pungă de creveți de prin Mega.

În fine, iar a căzut pe mine plăcerea de a degusta preparatele celui mai nou, hai să-i zic bistro urban cu meniu „de apă”, deschis în piața Amzei, în inima hipsterimii bucureștene, vis-a-vis de celebra patiserie COMTEIA, locul ăla nemuritor cu cele mai bune merdenele din București, slăvit fie nea Mihai. Amin. Am închis paranteza cu merdenele.

Meygu, Interior – Exterior

Locul ăsta se numește Meygu (meygu înseamnă crevete în dialectul Parsi Gujarat, fratele mai mic a’ lu’ Farsi), arată ca un cub albastru semitransparent desprins din Blue Matrix, și pe ușa de la intrare scrie mare, cât casa, Shrimps + Speciality Coffee. În rolul principal (și ținta mea): măria sa crevetele tigru. Că, la o adică, ce business să mai deschizi într-o zonă ticsită de pizzerii, gelaterii și cafenele? Trebuie să vii cu ceva nou, altfel te mănâncă concurența cu fulgi cu tot.

La interior, două tejghele, câteva scaune înalte, de bar, și o bucătărie albastră e, pe scurt, ce găsești la Meygu.

Ce m-a bucurat mult e că am găsit o echipă tânără, un business de familie, în care cineva sigur lucrează în branding și publicitate, altfel nu se explică brandingul drăguț și atent lucrat pentru acest proiect. Mărturie stă site-ul lor, click aici, care arată impecabil, e clar, e ușor de urmărit, ușor de folosit (doar scroll scroll scroll) și foarte plăcut ochiului. În primă fază, aș fi băgat mâna în foc că e un concept „împrumutat” de peste ocean. M-am înșelat. Originalitatea e ceva rar prin horeca noastră. Deci, o mare bilă pentru originalitate și atenție la detalii. De instaul lor am zis? Check it out, aici.

Meniul, pe care îl poți verifica și tu zice clar: creveți în toate formele și stilurile pământului: creveți prăjiți, creveți la grătar, în tacos, în senviș, în chiflă de burger, în bol cu salată sau înveliți în crustă de fistic, cu sosuri felurite, numa bune de băgat sub nas la fața locului sau în drum spre birou. Meygu e un fel de fast food marin mai funky și mai sănătos. Tot în meniu se regăsește un preparat numit Avocado Glory, adică felii de avocado deep fried servite cu un sos. Destul de interesant. Sau banane plantain prăjite și date prin paprika și piper. Nebunie, aș zice. Plantain sunt bananele alea ciudat de mari și verzi de prin supermarketuri. Bine, nu mai aveau banane când am fost eu, dar orișicât. Sunt foarte curios ce gust au în toată combinația cu paprika și piper.

Tineri tinerind la Meygu

.Meygu pare un loc frecventat de toate categoriile sociale: familiști, studenți, turiști, e un mix foarte interesant, poate și pentru că o porție de Avocado Glory costă doar 28 de lei, iar în Amzei, de 28 de lei, cu excepția merdenelelor de la nea Mihai, nu prea ai ce mânca. Serios. Până și șaorma de la La Băiatu sare de 30 de lei (și cu toții știm ce gust are). În plus, chiar dacă e deep fried, avocado rămâne cel mai sănătos aliment pe o rază de 2 km pătrați în jurul pieței Amzei. Așa că 28 de lei pentru un avocado prăjit cu sos, wow, mi se pare super combo.

Am mâncat pentru tine de la Meygu

Buffalo BOMB| 52

Creveți tiger albi crocanți gătiți în stil american, dați prin sos American Buffalo, chiflă neagră puțin prăjită, salată de varză în stil american, sos tartar de casă, brânză albastră, servit cu salsa de mango.

El Taco Loco | 45

Creveți tiger albi la grătar, condimentați cu blackened spices, tortilla, varză roșie, ceapă franțuzească, roșii, coriandru, lime, la alegere sos bang-bang de casă sau sos cremos de avocado, servit cu salsa de mango

Avocado Glory | 28

Avocado deep fried servit cu sos de casă (sos bang-bang sau sos cremos de avocado)

 

Judecata de Apoi

 

Buffalo BOMB

Creveți tiger albi crocanți gătiți în stil american, dați prin sos American Buffalo, chiflă neagră puțin prăjită, salată de varză în stil american, sos tartar de casă, brânză albastră, servit cu salsa de mango.

Se vede cu ochiul liber că e o namilă de burger arătos, cu vreo patru sau cinci creveți (nu mai țin minte exact) ticsiți între două chifle negre, artizanale. Fiecare preparat vine însoțit de o mică salată super fresh de mango cu coriandru, ceapă franțuzească și ceva roșii tăiate cubulețe mici, mici, mici. Tre să caști bine gura ca să poți cuprinde totul, dar e un efort care merită din plin. Burgerul Buffalo BOMB apare în meniu cu 3 simboluri de ardei iute, însă nu e nimic de speriat, ba dimpotrivă. Picănțeala e bine dozată și m-am bucurat pe deplin de gustul creveților proaspeți. De departe cel mai consistent burger cu fructe de mare pe care l-am mâncat. Toate aromele sunt acolo, inclusiv brânza albastră, pe care, recunosc că, după gustul meu, n-aș fi adăugat-o ca ingredient. Oricum, delicios și spectaculos vizual Buffalo BOMB. Ah, și să nu uit: e mișto că toată mâncarea vine super rapid, în cel mult 10 minute, hai 15.

 

El Taco Loco

Creveți tiger albi la grătar, condimentați cu blackened spices, tortilla, varză roșie, ceapă franțuzească, roșii, coriandru, lime, la alegere sos bang-bang de casă sau sos cremos de avocado, servit cu salsa de mango

De-li-cios! Mă felicit din inimă pentru că am comandat tacoșii din imaginile alăturate. De-ar fi fost mai mulți, nu doar trei! Combinația perfectă de gusturi, texturi și arome într-un mix savuros de condimente, adică acele blackened spices (și care înseamnă un amestec de boia de ardei, pudră de ceapă, pudră de usturoi, cimbru, oregano, piper cayenne, sare kosher și piper negru proaspăt măcinat). El Taco Loco este o explozie de savoare luată câte doi creveți per taco. Am împărțit cu vegetarianul familiei și nici unul din noi n-a clipit. Ochii mari cât cepele, parcă nu ne venea a crede peste ce minunăție am dat. La final, ne-am bătut pe ultimul taco, așa cum e tradiția în cupluri. Parcă mai buni creveții la grătar decât deep fried, iar sosul cremos de avocado te unge pe suflet. Su-perb! El Taco Loco te chiero mucho! sau cum se zice.

Avocado Glory

Avocado deep fried servit cu sos de casă (sos bang-bang sau sos cremos de avocado)

Cum spuneam și în intro: 28 de lei pentru 6 felii de avocado deep fried cu sos și sălățică? Pomană curată! Păi, 28 de lei mă costă numa timpul pierdut până la Mega și înapoi. Unde mai pui gazu, deranju, sosul sau salata de mango. Sari lejer de 30 de lei.

Trecând peste prețul mic, Avocado Glory e street food de vegetarieni pur sânge, care nu mănâncă nici măcar lighioanele mărilor și oceanelor. Nu excelează în gust, dar îl ajută foarte mult sosul bang-bang și salata de mango, deci primește notă de trecere mărișoară. Ptiu! Că acu mi s-a făcut poftă de guacamole. Oricum, de rămas n-a rămas, s-a mâncat tot. Tot!

Total Meygu: 125 lei.

O să mai mănânc pentru tine de la Meygu? Fără îndoială. 3 de DA de la mine.

Le doresc celor de la Meygu mult succes și să-și vândă conceptul sub formă de franciză în toată România, pentru că e ce trebuie. Cam atât pentru acum.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

Cookies