Creșteri mari la polițele RCA. Cea mai ieftină s-a scumpit cu 20%

de:
02 dec. 2015
0 Afișari
Creșteri mari la polițele RCA. Cea mai ieftină s-a scumpit cu 20%

Profit.ro a cerut calculații de preț de la cei mai importanți brokeri din România pentru cazul unui șofer tipic din România. Am solicitat prețuri pentru un automobil Volkswagen Golf dotat cu un motor de 1,6 litri pe benzină. Mașina este condusă în București, iar șoferul are 33 de ani și 10 ani de când a obținut permisul de conducere. Rezultatul arată o creștere cu peste 20% a primei anuale în cazul celei mai ieftine oferte, care a fost la Euroins, atât în martie cât și în noiembrie. Concret, pentru cazul expus mai sus, polița pe 6 luni costa, în noiembrie 332 de lei, față de 264 de lei în martie, în timp ce asigurarea pe un an putea fi achiziționată cu 664 de lei, față de 528 de lei în martie.

Creșteri de preț aproximativ s-au înregistrat și la City Insurance (683 de lei pe an în noiembrie față de 507 lei în martie) sau Carpatica (785 de lei în noiembrie, față de 763 de lei în martie). Am limitat comparația prețurilor aplicate în timp la ofertele cele mai ieftine din piață, prețul fiind criteriul de bază în alegerea poliței RCA.

De remarcat este și faptul că nu toți brokerii de asigurare practică același preț pentru polița RCA emisă de o aceeași companie, deși legea spune că prețul nu trebuie să difere. În aceste condiții, este bine ca, înainte de a cumpăra o poliță RCA, să fie cerute oferte de la mai mulți intermediari.

Cookies