ARHIVA B365

Creşterea salariului minim, RESPINSĂ de parlamentari

Amendamentul privind majorarea salariului minim pe economie la 1200 de lei de la începutul anului 2016 a fost respins în comisia care a aprobat, cu unanimitate de voturi, bugetul Ministerului Muncii şi cel al asigurărilor sociale de stat. Pentru amendamentul privind creşterea salariului minim au fost doar două voturi „pro” şi o abţinere.

În comisia de muncă, fostul ministru al Muncii Rovana Plumb a întrebat-o pe Ana Costea ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie şi care este viziunea ei privind creşterea acestuia, menţionând că PSD nu va renunţa la majorarea acestuia la 1.200 de lei la începutul anului 2016, având în vedere că este un instrument de combatere a sărăciei.

„Care este motivul real pentru care nu s-a aplicat această măsură? Sunt nişte dezechilibre majore în sistemul de pensii şi acelaşi lucru se întâmplă şi în domeniul salarizării. Ce perspective are legea salarizării pentru a echilibra aceste dezechilibre?”, a întrebat Rovana Plumb.

Ministrul Ana Costea a spus că vineri, la ora 13.00, împreună cu premierul Dacian Cioloş, se va întâlni cu confederaţiile sindicale, pentru a discuta acest lucru. Aceasta a amintit că, în acelaşi timp, la solicitarea IMM-urilor, care au semnalat o grevare cu privire la majorarea cuantumului prevăzut iniţial pentru salariul minim din ianuarie 2016, s-a decis efectuarea unui studiu de impact, scrie romaniatv.net. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button