Bună dimineața, dragi cititori – ce săptămană, nu-i așa?, și e abia miercuri. Să ne luăm cafelele într-o mână, calmantele în cealaltă, apoi să parcurgem împreună câteva știri care au atras atenția în ultimele zile.
Ieri, populația Globului a atins 8 miliarde de oameni. Așa este, de ieri suntem 8 miliarde pe acest Pământ simpatic, într-o progresie geometrică drăguță și foarte consumatoare de resurse. Mirarea cea mai mare a multora a fost nu la auzul numărului propriu-zis, ci la descoperirea că în 2011, acum doar 11 ani, eram 7 miliarde.
Și de ce ne-am panicat așa tare la pandemie? vă veți întreba îngândurați, în timp ce aplatizați cartoanele de la cutiile în care v-au venit chiloții de Black Friday, pentru a le duce la reciclat, pentru a ajunge fix în același loc toate oricum, ca să compensăm prin acest gest simbolic faptul că efectiv suntem PREA MULȚI, dar măcar SALVĂM PLANETA. Dacă populația oricum e așa mare, aveam de unde muri, nu?
Trecând peste ceea ce ar putea spune cârcotașii, pe lângă realitatea că nu murim suficient de eficient cât să mai eliberăm Pământul, problema e că toți acești copii noi sunt – evident- din generația nouă, care în marea lor majoritate nu mai dorește să muncească. NOUĂ CINE NE PLĂTEȘTE PENSIILE? NOI CE MAI MÂNCĂM?, vom striga în 30-40 de ani, când probabil vom fi șapte sute de miliarde de oameni pe Glob sau ceva, siderați cu toții că faptul că ne duceam sticlele de Pepsi la reciclat în 2022 nu a ajutat cu nimic.
Răspunsul la întrebarea ‘Cine plătește pensiile?’ este ‘Probabil nu Prim Ministrul României’, teoria mea fiind că Guvernul, așa cum îl știm astăzi, nu va mai exista la momentul respectiv, făcând implozie datorită propriilor sclipiri de inteligență. De exemplu, există foarte puțină lume care înțelege cum funcționează în realitate economia, dar iată că ne explică săptămâna aceasta fălcuțele ministeriale ale premierului Nicolae Ciucă – „Subliniez datele foarte bune pe care le-a comunicat astăzi Institutul Naţional de Statistică. Într-o situaţie destul de complicată, la nivelul guvernului s-au reuşit măsuri care asigură continuarea consolidării economice.’, apoi a lăudat niște numere, culminând cu mențiunea ‘dar stați’, după ce a zis că nu vom intra în recesiune „Sigur, nu suntem singurii în acest ansamblu. Depindem foarte mult de ceea ce se întâmplă în celelalte economii cu care ţara noastră este în strânsă colaborare şi atunci vom resimţi şi noi aceste efecte”.
În astfel de momente ne lipsește fl, care declara, în 2021, ‘bunăstarea românilor se simte deja’. Dacă nu ați simțit-o anul trecut, măcar anul ăsta, poate, poate. Să țineți minte că a crescut țara economic când mergeți cu iubita la șnițel în oraș și vă costă 500 lei pentru amândoi, fără piure.
Într-un ton, totuși, puțin mai optimist, de săptămâna aceasta, Poliția Locală poate ridica mașinile parcate neregulamentar pe trotuar în București, datorită modificării cadrului legal pentru aceste situații. Despre această nouă situație, Clotilde Armand spune că este ca o gură de aer pentru primari, care înainte nu puteau face nimic cu vehiculele de pe trotuar, doar cu alea de pe carosabil. PERFECT! De acum putem să sunăm la Poliție și nu doar să ridicăm ștergătoarele contravenienților cu pricina. Ce urmează în acest peisaj urban idilic care se prevede? Să se rezolve apa caldă și căldura în București? Să dea Poliția amendă celor care nu strâng după câini, în loc să fugărească cetățenii care umblă cu bichonul fără lesă? Vom afla!
Au apărut Parcările Negre în București, marcate ca atare, și, în ciuda a ceea ce ar putea sugera numele, acestea nu sunt pentru dricuri sau pentru bucureștenii care vor să se retragă să moară acolo după ce au văzut cât costă un pachet de unt, ci este o nouă invenție din Sectorul 3, care evidențiază parcările nenominale, adică te poți înscrie pe site-ul Primăriei dacă vrei să ocupi un astfel de loc. Noi am fi rezervat această culoare pentru situații mai funebre, iar pentru aceste parcări am fi ales niște dungi-curcubeu pentru veselie, roz pentru optimism sau, mai realist, maro pentru a reflecta situația reală din oraș.
Pupici! Ne auzim săptămâna viitoare, după ce ne vom fi lămurit ce e cu rachetele alea de au căzut lângă un coteț de păsări în Polonia.
Nota B365.ro: Până să ne lămurim, să mai citim: