ÎN ȚARĂȘTIRI

Creștere de 85% faţă de anul trecut pentru rezervarea vacanţelor în cabane, vile și case de vacanță

Pandemia a modificat modul de a călători al românilor, iar în 2020 s-a observat o creştere cu până la 85% faţă de anul trecut pentru rezervarea vacanţelor în unităţi de cazare tip cabană, vilă sau casă de vacanţă, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Astfel, aproape 6% din numărul total de rezervări înregistrate în perioada septembrie-decembrie 2020 reprezintă unităţile de cazare menţionate anterior.

„Anul acesta preferinţa turiştilor români s-a îndreptat către unităţile de cazare situate în regiuni izolate sau care pot fi închiriate integral, precum cabanele, casele şi vilele de vacanţă. Spre exemplu, în perioada iulie – august 4,02% din numărul total de rezervări înregistrate pe platforma Travelminit.ro a fost reprezentat de cabane şi case de vacanţă, observându-se o creştere de 84% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tendinţa se păstrează şi pentru perioada sărbătorilor de iarnă, când românii au preferat să închirieze case şi cabane individuale”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, după introducerea noilor măsuri restrictive din ultimele două luni, s-a observat un impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro. Procentul de rezervări al unităţilor de cazare care se pot închiria integral a crescut la 5.80%, faţă de lunile precedente. Specialiştii se aşteaptă ca procentul de rezervări pentru acest tip de cazări să fie în continuă creştere.

Avantajul cazărilor care pot fi rezervate integral este că sunt accesibile tuturor bugetelor, în funcţie de numărul de camere şi facilităţile pe care le oferă, susţin reprezentanţii platformei Travelminit.ro.

Astfel, o cabană situată în Harghita poate fi închiriată cu 487 lei/noapte pentru 11 persoane, oferind 4 dormitoare, bucătărie complet echipată, grătar, ciubăr şi saună contra cost. Cei care caută o experienţă autentic maramureşană, au putut opta pentru închirierea unei case vechi de 100 de ani restaurate, la costul de 4.500 lei/noapte pentru 6 persoane.

Peste 65% din unităţile de cazare tip vilă, casă de oaspeţi, casă de vacanţă sau cabană prezente pe platforma Travelminit.ro au condiţii flexibile de rezervare, care permit schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a se reţine comision de anulare. În majoritatea rezervărilor înregistrare, românii au optat pentru astfel de condiţii de rezervare, precum şi pentru plata cu vouchere de vacanţă.

„Tendinţa de a rezerva unităţi de cazare care se pot închiria integral a crescut şi datorită facilităţilor oferite, precum: bucătărie complet utilată, curte cu foişor, grădină spaţioasă şi grătar, terasă, jocuri de societate. Astfel, românii beneficiază la locaţie de tot ce au nevoie şi îşi pot planifica vacanţe în locuri retrase, fără a avea grija anumitor lipsuri”, se mai spune în comunicat.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din Romania care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totala a rezervărilor de 13 milioane de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button