Creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID în școlile din București. Câte unități își mută cursurile în mediul online

28 ian. 2022
278 afișări
Creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID în școlile din București. Câte unități își mută cursurile în mediul online
Creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID în școlile din București. Câte unități își mută cursurile în mediul online. Sursa foto: Unsplash

Situația cazurilor COVID-19 din școlile bucureștene s-a înrăutățit în ultima săptămână. Direcția de Sănătate Publică a transmis faptul că numărul de infectări cu virusul SARS CoV-2 din școlile din Capitală în ultimele 10 zile s-a dublat, ajungând la 4.994.

Ultimul raport al Direcției de Sănătate Publică a scos la iveală faptul că creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se resimte puternic și în școlile din București. Prin urmare, în ultimele 10 zile au fost înregistrate 4.994 de infectări în rândul elevilor și 674 de cazuri în rândul profesorilor.

Câte școli din București trec în scenariul online de luni

În urma acestor statistici, nu mai puțin de 14 școli din București trec în scenariul online de luni, 31 ianuarie. Prin urmare, elevii din 809 de clase vor învăța de acasă în următoarele 14 zile.

Situația infectărilor din școli s-a agravat în ultimele 10 zile, ultima raportare a DSP preciza că au fost depistate 2.300 de cazuri de COVID în rândul elevilor, respectiv 290 în rândul cadrelor didactice. Astfel, numărul de cazuri raportate astăzi este de două ori mai mare.

Paturile de terapie intensivă se ocupă cu repeziciune în spitalele din Capitală

Valul cinci de infectări se resimte din ce în ce mai puternic și în spitalele din Capitală și restul țării. Trei dintre cele mai importante unități sanitare din România, și anume Institutul Matei Balș, spitalul Victor Babeș și Institutul Marius Nasta nu mai au locuri libere în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID.

În acest moment sunt libere 58 de locuri la ATI în București și nu mai puțin de 409 în restul teritoriului. Mai mult, la institutul Matei Balș s-au epuizat și toate locurile din saloanele dedicate pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2.

Situația actuală îi îngrijorează pe experții din sănătate, care avertizează că numărul ridicat de infectări ar putea duce în săptămânile următoare la aglomerarea secțiilor ATI cu pacienți în stare gravă, precum în valul patru al pandemiei. Mai mult, nu este exclusă varianta transferării pacienților COVID aflați în stare gravă în alte județe, unde sunt libere paturi de terapie intensivă, sau chiar trimiterea acestora la spitale din străinătate.

Cookies