Crește perioada de valabilitate la abonamentele STB pentru elevi și studenți

06 apr. 2022
11238 Afișari
Crește perioada de valabilitate la abonamentele STB pentru elevi și studenți

Director general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a anunțat că STB va introduce un abonament pe 12 luni pentru elevi şi studenţi, pentru a nu mai fi nevoie ca aceştia să se prezinte lunar la ghişee. În prezent, elevii au gratuitate pe mijloacele de transport în comun din București, în timp ce studenții au reducere de 50% din abonament.

„În viitor, ca urmare a implicării municipalităţii şi a Ministerului Transporturilor vom implementa un abonament pe 12 luni pentru elevi şi studenţi, astfel încât să nu fie nevoiţi să se prezinte în fiecare lună”, a spus directorul Criț la videoconferinţa ZF Visa „Mobilitate urbană în era plăţilor digitale”, citat de Mediafax.

Vânzările din online au crescut de 3 ori

Adrian Criţ a mai afirmat că utilizarea STB a crescut în și datorită facilitării plății în mijloacele de transport în comun.

„Anul 2011 a fost o perioadă de răscruce, pentru că, începând cu luna iunie, noi am renunţat la tot ceea ce înseamnă bilete de hârtie. Am început să folosim doar plăţi cu cardul eliberat de STB. Tot în acel an am dezvoltat parteneriate cu BCR şi BRD pentru utilizarea plăţii cu cardul bancar.

În momentul de faţă avem 400 de vehicule unde se poate face plata online cu cardul şi de asemenea avem 130 de vehicule hibrid. În plus, practic pe 3 linii de tramvai putem folosi plata cu cardul.

Vânzările de titluri de călători în zona de online au crescut de circa 3 ori în ultimul an. Cu crescut atât vânzările prin aplicaţie, cât şi prin utilizarea plăţii prin SMS”, a mai spus acesta.

Cookies