Crește bilanțul deceselor în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș: șapte persoane și-au pierdut viața

01 feb. 2021
21 afișări
Crește bilanțul deceselor în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș: șapte persoane și-au pierdut viața

Bilanțul deceselor în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș din București a crescut la șapte, după ce duminică o femeie de 67 de ani și-a pierdut și ea viața.

Incendiul produs vineri dimineață la Spitalul Matei Balș din București a provocat decesul încă unei persoane, bilanțul ajungând astfel la șapte morți.

Este vorba despre o pacientă de sex feminin, care fusese internată inițial în Pavilionul V al spitalului, cu o formă sseveră a viruslui SARS Cov-2 și, care, prezenta comorbități.

După incendiu, femeia a fost mutată pe secția ATI, fiind intubată, dar a decedat în cursul zilei de duminică.

În cazul său, cauzele decesului urmează să fie stabilite de ancheta medico-legală.

Ministerul Sănătății a a precizat că dintre cei 48 de pacienți internați în 11 unități medicale după incendiul de la „Matei Balș”, doi sunt în stare gravă, iar un al treilea are o „evoluție spre agravare”.

Managerul de la Spitalul Matei Balş, medicul Maria Niţescu, a declarat, într-un interviu pentru Spotmedia, că nu are o explicaţie pentru cauzele incendiului de la Pavilionul 5 în contextul în care „situaţia pavilionului era foarte bună din punct de vedere al instalaţiilor”.

„Instalația de oxigen a fost pusă în funcțiune în decembrie. A fost gândită tocmai pentru a elimina în totalitate tuburile de oxigen folosite la începutul pandemiei. Nevoia de oxigen a crescut de peste 20 de ori în spital. Acest pavilion are prize de oxigen pentru fiecare pat, în toate saloanele, la toate etajele”, a declarat Maria Niţescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut, vineri, o primă reacție după teribila tragedie de la Matei Balș.

 

Cookies