Crescătorii de câini ilegale lângă București. Bichoni maltratați, găsiți în canisă. „În spatele pufoșilor pe care îi cumpărați de pe net sunt mamele lor care mor”

07 sept. 2023
491 Afișari
Crescătorii de câini ilegale lângă București. Bichoni maltratați, găsiți în canisă.
Crescătorii de câini ilegale lângă București. Bichoni maltratați, găsiți în canisă. "În spatele pufoșilor pe care îi cumpărați de pe net sunt mamele lor care mor". Sursa foto: Facebook/ Protectia Animalelor CJ Ilfov

După 3 percheziții, Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Ilfov au descoperit crescătorii de câini ilegale lângă București, în Măgurele. Cățeii erau înmulțiți ilegal, vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false.

Atenție! Urmează informații care vă pot afecta emoțional.

Protecția Animalelor Ilfov trage un semnal de alarmă: nu mai cumpărați câini de pe internet. „În spatele câinilor pufoși pe care îi cumpărați sunt mamele lor. Care mor în chinuri, complet epuizate”.

Crescătorii de câini ilegale lângă București, în Măgurele

O femeie în vârstă de 33 de ani din județul Ilfov a fost reținută pentru 24 de ore pentru înmulțirea ilegală a câinilor.

Marți dimineață, la data de 5 septembrie, au fost realizate percheziții la mai multe adrese din localitatea Măgurele, județul Ilfov – canise ilegale de bichoni.

Cățeii erau înmulțiți ilegal și apoi erau vânduți pe internet, cu carnete de sănătate false, totul pentru bani.

Totul era fals. În realitate, câinii nu erau vaccinați, nu erau deparazitați, nu beneficiau de tratamente medicale, de nimic. Vorbim în acest caz de o rețea efectiv, o rețea care înmulțea câinii pe bandă rulantă, ilegal, pentru bani. Două dosare penale au fost deschise în acest caz. Iar persoana reținută, după o noapte petrecută în arest, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile de către Judecătoria Cornetu, transmite Protecția Animalelor Ilfov.

9 blănoși au ajuns la Adăpostul Speranța

Sursa foto: Facebook/ Protectia Animalelor CJ Ilfov
Sursa foto: Facebook/ Protectia Animalelor CJ Ilfov

Protecția Animalelor CJ Ilfov transmite că, în urma ordinelor de plasare emise de autorități, a preluat 9 căței. Blănoșii au fost duși la Adăpostul Speranța, unde primesc îngrijirile medicale de care au nevoie. Din nefericire, o mamă și un pui au murit:

Mama care a murit era piele și os, complet epuizată și, cel mai grav, a avut hemoragie internă.

Semnal de alarmă

Din nou tragem un semnal de alarmă: nu mai cumpărați câini de pe internet. În spatele câinilor pufoși pe care îi cumpărați sunt mamele lor. Care mor în chinuri, complet epuizate, transmite sursa citată.

Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor

În perioada 2022-2023, ar fi fost induse în eroare 5 persoane vătămate. Anunțurile privind vânzarea cățeilor erau postate pe un site, însă erau prezentate informații false. Totodată, bichonii aveau carnete de sănătate false, cu parafe false.

Ce au transmis polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov:

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate mai multe carnete de sănătate, referitoare la exemplare canine, în care ar fi fost înscrise mențiuni false privind vaccinări și deparazitări și o parafă de medic veterinar, care ar fi falsificată.

În cadrul activităților procedurale, polițiștii au emis 2 ordine de plasare pentru 9 exemplare canine, și au fost lăsate în custodie, alte 9 exemplare, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatorului administrat, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea uneia dintre cele 2 persoane, respectiv o femeie de 33 de ani, bănuită de comiterea faptelor investigate, iar în cursul zilei de astăzi, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cookies