ARHIVA B365

RADET creşte tarifele pentru agenţii economici

RADET propune spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti majorarea tarifelor de distribuţie şi transport a energiei termice pentru agenţii economici. Astfel, tariful pentru transportul şi distribuţia energie termice prin puncte termice urbane creşte de la 129,96 lei/gigacalorie (cu TVA) la 131,73 lei/gigacalorie. În acelaşi timp, RADET cere şi majorarea tarifului pentru transportul energiei termice pentru agenţii economici cu puncte termice proprii de la 74,53 lei/gigacaloria la 75,64 lei/gigacaloria. În ceea ce priveşte preţul mediu de facturare a energiei termice acesta va fi de 312,69 lei/gigacaloria (cu TVA) pentru agenţii economici racordaţi la reţelele de distribuţie şi de 264,05 lei/gigacaloria pentru cei racordaţi la reţelele de transport.

RADET motivează această majorare a tarifelor prin creşterea preţurilor de producere a energiei termice de la 146,13 lei/Gcal la 151,42 lei/Gcal, în cazul ELCEN şi de la 159,68 lei/Gcal la 156,31 lei/Gcal în cazul SC Vest – Energo SA.

Proiectul privind ajutarea tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice şi a preţului mediu de facturare a energiei termice pentru agenţii economici se află deocamdată în dezbatere publică. Pentru a intra în vigoare acesta va trebui aprobat de consilierii generali.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button