Cresc amenzile pentru parcarea pe spațiul verde în Sectorul 6

30 mart. 2021
174 afișări
Cresc amenzile pentru parcarea pe spațiul verde în Sectorul 6

Cresc amenzile pentru parcarea pe spațiul verde în Sectorul 6. Primăria anunță majorarea semnificativă a amenzilor, dorind ca astfel să existe mai mult aer, mai multă civilizație și mai puțină delăsare.

Primăria anunță că majorează amenzile pentru parcarea pe spațiul verde în Sectorul 6, măsura fiind luată pentru pedepsirea celor care distrug spațiile verzi proaspăt amenajate.

Amenzile pentru parcarea pe spațiul verde în Sectorul 6

Astfel, vor crește amenzile pentru cei care parchează pe spațiul verde de la 500 de lei la 1.500 de lei pentru autoturisme și de la 1.000 de lei la 2.500 de lei pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

”Barierele pot fi mentale (reguli întărite – impuse de autorități sau bun simț – autoimpuse) și pot fi fizice (garduri, bolarzi, stâlpi).

Mie nu-mi plac barierele fizice pentru că ne iau din spațiu și din “aer”.  Un mediu urban precum Bucureștiul are nevoie de spații deschise, de soare, de aer.

În acest context, Consiliul Local S6 a votat creșterea amenzilor pentru automobilele care parchează pe spațiul verde sau pe ceea ce a fost o gândit a fi spațiu verde și acum este distrus. Mi-am asumat înverzirea, înierbarea, plantarea de copaci/arbuști etc. și amenajări pentru TOATE aceste spații dintre blocuri si de pe bulevarde.

Dar nu se poate ca ceea ce amenajăm ziua să fie distrus noaptea, ca în balada Meșterului Manole, într-un efort fără finalizare și fără sfârșit. La fel se intampla si cnad vorbim de poluarea aerului. Ce masuri sa luam noi impotriva microparticulelor in suspensie deca se parcheaza pe noroi si strazi intregi din Bucuresti sunt efectiv in noroi? Acolo unde strazile sunt in noroi, vom veni cu investitii.

Pentru că vrem mai mult aer, mai multă civilizație, mai puțină delăsare vor crește amenzile pentru cei care parchează pe spațiul verde de la 500 de lei la 1.500 de lei pentru autoturisme și de la 1.000 de lei la 2.500 de lei pentru autovehiculele de peste 3,5 tone”, afirmă Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6.

Vor să amenajeze terenul din fața stadionului Steaua

Alte două proiecte de interes de pe ordinea de zi a CL S6 au fost votate azi:

”1. Cerem PMB să ne dea terenul din fața Stadionului Steaua pentru amenajări. Stadionul este gata, mâine va fi recepționat, nu-l putem lăsa fără o promenadă amenajată decent.

  1. Vom face o cale de acces pietonala la intersecția de la Lujerului, pe sub bd. Iuliu Maniu, cu acces în Cora si spre Plaza Romania pentru a mai elimina din timpul petrecut în trafic, la semafoare. În acest sens vom amenaja si face lucrări un pasajul CFR deja existent”, a mai precizat Ciucu.
Cookies