Creditele nebancare în perioada pandemiei

17 sept. 2020
3 Afișari
Creditele nebancare în perioada pandemiei

Ultimele luni au fost dificile pentru toți dintre noi. Am fost nevoiți să ne adaptăm la un nou mod de a face cumpărături, la un nou mod de a învăța/studia și un nou mod de a comunica cu familia și prietenii. Cei norocoși au avut posibilitatea să-și transforme sufrageria în birou și să lucreze de acasă, însă acest lucru nu a fost posibil în toate industriile.

Multe afaceri au fost nevoite să își suspende activitatea temporar sau unele chiar să-și închidă porțile permanent. Mulți români au avut posibilitatea de a intra în șomaj tehnic, inclusiv persoanele care lucrează pe cont propriu (PFA-urile). Statul a intervenit și prin adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 37 din 30/03/2020 – privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori. Această ordonanță a permis debitorilor cu contracte de credit valabile anterior intrării în vigoare a OUG 37/2020 să beneficieze de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor, pentru o perioadă de maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31.12.2020. Termenul limită pentru a trimite această solicitare creditorului a fost pe 15 iunie.

Multi dintre noi ne-am epuizat economiile în această perioadă și suntem nevoiți să recurgem la un împrumut. Dacă îndepliniți condițiile pentru a obține un credit bancar, desigur că aceasta este cea mai bună opțiune. În caz contrar, puteți opta pentru credite nebancare pentru a trece peste dificultățile financiare. De regulă, instituțiile financiare nebancare (IFN) sunt mai flexibile în privința condițiilor care trebuie îndeplinite de câtre solicitant, astfel și persoanele înscrise la Biroul de Credit sau persoanele cu venit minim pe economie pot obține un credit. Pentru majoritatea acestor împrumuturi este necesar să aveți o sursă de venit, dar este de ajuns vechime de munca de 1-3 luni. Există în prezent multe IFN-uri care își desfășoară activitatea 100% online, de la completarea solicitării de credit până la încărcarea documentelor și semnarea contractului. Marele argument contra” a creditelor nebancare sunt dobânzile și perioada scurtă de creditare, și într-adevăr există pe piată multe credite neperformante.

Din fericire există în prezent diverse instrumente de comparare împrumuturi. Un astfel de serviciu oferă și platforma Moneezy, unde puteți compara variantele de credit disponibile și să găsiți cel mai avantajos și performant credit, potrivit nevoilor dumneavoastre.
Un criteriu bun de comparație este dobânda totală și dobânda anuală efectivă (DAE). DAE include toate comisioanele și taxele percepute de creditor + dobânda totală, însă totul este raportat pe perioadă de un an. Din aceasta cauză DAE nu este un indicator tocmai relevant pentru creditele pe termen scurt. De exemplu, AXI Card este un card de credit apărut recent în România. Dobânda lunară este de 6% pentru suma de bani utilizată iar dobânda anuală efectivă aferentă cardului de credit este de 86.92%. AXI Card nu percepe nici-un comision de analiză dosar sau emitere card. La începutul fiecărei luni noi trebuie achitată factura pentru luna precedentă, așadar perioada de creditare este practic o lună și nu un an. Dacă o să optați pentru un credit pe termen scurt, cum sunt cardurile de credit sau creditul până la salariu, dobânda lunară este un indicator mult mai relevant.

Puteți utiliza Moneezy 100% gratuit, în orice moment al zilei. Moneezy vă va ajuta să găsiți cel mai avantajos credit oricând aveți nevoie urgentă de bani. Găsirea unui credit nebancar online nu a fost niciodată așa de simplă și rapidă!

Cookies