Credite pentru IMM-uri cu garanţii mai mici

de:
17 feb. 2011
0 Afișari
Credite pentru IMM-uri cu garanţii mai mici

Acordurile de garantare fac parte din iniţiativa JEREMIE – Resurse europene comune pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii şi graţie lor Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank vor oferi, timp de doi ani, finanţare cu scadenţe de până la şase ani, în condiţii preferenţiale, unei game largi de IMM-uri din România.

Banii sunt destinaţi celor care vor să îşi extindă activitatea sau să investească în unităţi de producţie. Fondurile de 315 milioane euro, deşi provin din fonduri structurale, nu sunt finanţări nerambursabile, ci este vorba de sprijin prin participare la capital, împrumuturi sau garanţii prin intermediul fondului pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din România. Fondul de participare JEREMIE este reînoibil (revolving), adică banii care se întorc din plata împrumuturilor sunt folosiţi pentru acordarea altor credite sau garanţii.

În următoarele 3 săptămâni cele 2 bănci vor anunţa condţiile de acordare. Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România a declarat că în funcţie de planul de afaceri şi de istoricul firmei, se pot acorda împrumuturi fără garanţii.

(foto: B365.ro)

Cookies