Credite mai ieftine pentru „Prima Casă”. Dobânzile au scăzut până la 3,7%

de:
03 feb. 2015
0 Afișari
Credite mai ieftine pentru „Prima Casă”. Dobânzile au scăzut până la 3,7%

Încă din prima zi de la repornirea programului „Prima Casă”, Fondul de Garantare a Creditelor a primit aproape 400 de dosare. Cei interesaţi să ia un astfel de credit se grăbesc, pentru că acum costurile sunt mai reduse.

„Un client care aplică şi se încadrează în această perioadă la un credit are şanse să primească o sumă mai mare de bani comparativ cu aceleaşi condiţii la sfârşitul anului trecut”, spune Adrian Pandelescu, broker de credite imobiliare.

Dobânzile cerute de bănci la creditele de tip „Prima Casă”, care se dau numai în lei, variază acum de la 3,7 la sută la 5,3 la sută.

„Pe segmentul Prima Casă, care se adresează în special familiilor tinere, cererea va rămâne solidă, pentru că răspunde unei nevoi naturale”, explică Ionuţ Stanimir, reprezentantul unei bănci comerciale.

La un credit de tip Prima Casă de 254.000 lei, echivalentul a 57.000 euro, rata lunară este acum de 1.170 de lei. În decembrie anul trecut, rata ar fi fost cu până la 50 de lei mai mare.

Tinerii caută, în special, apartamente cu două şi trei camere, care au preţuri de până în 60.000 de euro. În Capitală, le pot găsi doar spre periferia oraşului. În celelalte oraşe, pot cumpăra chiar şi în centru. Important este ca rata la bancă să fie mai mică decât chiria.

În programul „Prima Casă” au intrat anul acesta 17 bănci, care pot da credite în valoare de 5,2 miliarde de lei. Bani vor ajunge pentru 33.000 de locuințe. În cei cinci ani de la demararea programului au fost acordate 130.000 de credite.

Sursa: Digi24.ro

Cookies