Creatorul de modă acuzat că a violat o elevă, plasat în arest la domiciliu

de:
13 ian. 2016
0 Afișari
Creatorul de modă acuzat că a violat o elevă, plasat în arest la domiciliu

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis plasarea în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a creatorului de modă Silvian Andrei Spiridon, acuzat că, în prima noapte de Crăciun, a violat o elevă olimpică din Bârlad, la marginea unei păduri, transmite corespondentul MEDIAFAX.ro.

De asemenea, instanţa a stabilit că acel contract de mediere, încheiat în 7 ianuarie, la un birou de specialitate, între eleva de 17 ani şi Silvian Andrei Spiridon, în momentul în care acesta a fost reţinut de procurori, ”nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi considerat caz care să împiedice punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale”.

Magistraţii Judecătoriei Bârlad au decis, în 8 ianuarie, cercetarea în libertate a lui Silvian Andrei Spiridon, în vârstă de 29 de ani.

Potrivit sesizării făcute la Poliţie, eleva de 17 ani, care se cunoştea cu creatorul de modă, a fost abuzată sexual în cursul nopţii de 25 spre 26 decembrie 2015. Astfel, în sesizare se arăta că, după o plimbare cu maşina prin Bârlad, tânărul ar fi ieşit în afara oraşului şi, la marginea unei păduri, ar fi violat-o pe adolescentă.

A doua zi, eleva a depus plângere la Poliţie şi, în urma cercetărilor desfăşurate, anchetatorii au decis să-l reţină pe Silvian Andrei Spiridon.

Prezentat în 7 ianuarie instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, magistraţii Judecătoriei Bârlad au amânat pronunţarea pentru vineri, după ce tânărul acuzat de viol şi victima s-au prezentat la un mediator, unde au ajuns la o înţelegere. În consecinţă, judecătorii au respins cererea de arestare preventivă a creatorului de modă.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Bârlad au contestat soluţia magistraţilor, aceasta fiind judecată, miercuri, de Tribunalul Vaslui.

Cookies