Creatoarea de modă Adina Buzatu, urmărită penal de DIICOT. E acuzată de evaziune şi spălare de bani

de:
05 aug. 2014
4 Afișari
Creatoarea de modă Adina Buzatu, urmărită penal de DIICOT. E acuzată de evaziune şi spălare de bani

Procurorii DIICOT o acuză de evaziune fiscală de 4,5 milioane de lei. Conform România Tv, Adina Buzatu aducea haine din străinătate, fără să le înregistreze în evidenţa firmelor sale, pentru ca apoi să le vândă fără să plătească taxe aferente statului.

Adina Buzatu a făcut declarații, la ieșirea de la audieri – „Trebuie sa studiem dosarul. Am vorbit cu avocatii mei si o sa facem o expertiza, ca sa vedem unde si cum a aparut problema, pentru ca, este clar ca ceva s-a intamplat, dar nu stiu ce, deocamdata.

Toata treaba asta nu m-a luat prin surprindere, pentru ca, atunci cand ai afaceri, cand ai firme, se pot intampla tot felul de lucruri. La un moment dat, te confrunti si cu astfel de probleme. Am fost la audieri, oamenii au fost draguti, nu m-au pus intr-o situatie neplacuta. O sa vedem ce se va intampla”, a declarat Adina Buzatu pentru SpyNews.

Zeci de percheziţii au avut loc în acest caz, în luna martie a acestui an.  În acest dosar procurorii au facut perchezitii in luna martie. Atunci ei au descins la 65 de adrese in Bucuresti, dar si in alte judete ale tarii, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari formata din 20 de persoane, specializata in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, anunta atunci DIICOT.

In Capitala, perchezitiile au fost si la Rin Grand Hotel, acolo unde isi desfasurau activitatea patru firme, suspectate de anchetatori de evaziune fiscala. Printre acestea era si firma creatoarei de moda Adina Buzatu. Ea urma sa fie dusa la sediul DIICOT pentru audieri, dar nu a fost audiata pentru ca nu era in tara. In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat de la sediul firmelor mai multe documente-

Conform DIICOT, din probatoriul administrat în cauză față de inculpata Buzatu Adina Viorica există suspiciunea rezonabilă că:

1. În perioada 20.02.2012-prezent, a sprijinit moral și material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multi inculpati. În calitate de asociat unic și administrator al societății T.A.B. MEN STYLE, inculpata a sprijinit moral grupul infracțional organizat, acceptând ca membrii grupului să emită pentru firma TAB MEN STYLE facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor grupării convingerea că nu îi va denunţa autorităţilor, creeând condiţiile specifice după care funcţionează grupul infracţional organizat şi anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea.

2. În perioada menţionată și în aceeași calitate inculpata a înregistrat în contabilitatea sc T.A.B. MEN STYLE SRL facturi fictive emise de patru societăţi comerciale de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi ), cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului.
Prejudiciul cauzat de către SC T.A.B. Men Style SRL bugetului de stat este în sumă totală de 1.596.954 lei.

3. În perioada 2012-martie 2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700. 000 de lei, care a fost transferată din conturile societății administrate, în conturile a patru firme fantomă. Acești bani au fost retrași în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat.

4. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada menţionată, inculpata a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de cele patru societăţi comerciale de tip fantomă, 101 de documente (facturi fiscale+contracte+procese verbale de predare primire). Înscrisurile justificative au fost înregistrate în contabilitatea SC T.A.B. MEN STYLE SRL şi în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societăţilor de tip fantomă.

5. În perioada 2012-10.03.2014, inculpata a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei totale de 5.330.814,39 lei, sumă care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă administrate tot de membrii grupului infracţional organizat. Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

Cookies