LA MINE-N CARTIER

Crăciunul în sectorul 6. Ciprian Ciucu vine cu o propune pentru a împodobi sectorul

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vine cu o propune pentru a împodobi sectorul pe care îl conduce, pentru a nu „risipi” bani publici.

Ciucu lansează un apel către companiile și firmele cu sedii sau puncte de lucru în sectorul 6 să vină alături de autoritatea locală pentru a împodobi de sărbătoare străzile, bulevardele sau parcurile din cartiere.
Astfel, companiile pot amplasa ornamente luminoase, în cromatică specifică de Crăciun, în zone pe care și le aleg și pe care le comunică Primăriei Sectorului 6.
Autoritatea locală pune la dispoziția firmelor lucrătorii și logistica Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU), pentru a monta și demonta instalațiile.”, se arată în comunicat.
Reamintim că acum câteva săptămâni a declarat pe pagina sa de socializare, că sectorul 6 nu o să aibă luminițe de Crăciun anul acesta.

Cum și-a motivat Ciprian Ciucu alegerea

“Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună.

Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei.

Acum… eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust.

Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.

Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus.

Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect.

Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”

Sursă foto: Facebook/ Ciprian Ciucu


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button