ȘTIRI

Cozonacii românești, un mare succes în străinătate. Cât costă acolo

„Cozonacul românesc este privit în lume precum Dacia. Este ieftin şi bun”, a declarat pentru Mediafax Aurel Popescu, preşedintele asociaţiei din domeniul panificaţiei Rompan.

El a afirmat că preţul mediu de export al unui cozonac este de patru euro. Reprezentantul patronatului din panificaţie estimează că firmele româneşti vor exporta în perioada Crăciunului de aproximativ opt milioane euro.

„Exportăm în ţări cu comunităţi de români, precum Spania sau Italia, dar şi în state precum SUA, Canada, Germania sau Belgia. Au început să meargă foarte bine şi exporturile în Republica Moldova”, a adăugat Popescu.

Pe de altă parte, şi piaţa internă va absorbi în perioada Crăciunului aproape opt milioane de cozonaci. În mod obişnuit, într-o lună se produc în România cam 800.000 de cozonaci.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button