Cozonaci de 20 de kg și cel mai mare ceaun cu mancare de post la „Târguieli de primăvară” de la MȚR

de:
13 mart. 2015
2 Afișari
 Cozonaci de 20 de kg și cel mai mare ceaun cu mancare de post la

Piața Țărănească îi asteapta în acest weekend la un festin gastronomic de post dar si de dulce, in cutea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, vineri, sambata si duminica, intre orele 10, 00 si 18, 00. Intrarea este libera.

Pe langa muraturi salate, dulceturi, siropuri si zacusti din toate zonele tarii, prajituri cu magiun si miere, foi cu bulion si fel de fel de bunatati, vedetele targului vin din Moldova si Muntenia:Cozonaci Domnesti de post uriasi de 20 de kg si tavi intregi de poale-n brau de post cu varza, dovleac, mere, cartof si cel mai mare ceaun cu mancare de post din Bucuresti de 300 litri, 600 de portii pentru pregatirea caruia se vor folosi peste 100 kg de ingrediente. Acesta se va pregati in fata clientilor, sambata, 14 martie.

Meșteșugarii din satele româneşti şi a tinerii artişti din toată ţara vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, pănuşă, lenm, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi handmade, săpunuri de casă, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împâslită, tablouri din flori, pernuţe din lavandă. Colecţionarii sunt prezenţi cu mobilier vechi, obiecte din gospodaria ţărănească, carte veche, porţelan, si multe alte obiecte.

Cookies