Cozmin Gușă, despre candidatura lui Robert Negoiță la șefia PSD: Se înscrie din start pe primul loc

de:
22 sept. 2015
0 Afișari
Cozmin Gușă, despre candidatura lui Robert Negoiță la șefia PSD: Se înscrie din start pe primul loc

” Ce este cert: această candidatura a lui Robert Negoiță se înscrie în pole position, adică pe primul loc și doar datorită faptului că grupează cele șase organizații de sector, care organizații sunt asimilate organizațiilor județene și am înțeles că dânșii se gândesc ca orice candidat să aibă sprijinul inițial a minum cinci organizații, ca să intre în competiție. Deci Robert Negoiță îndeplinește din start asta, fiind președintele ales a celei mai mari organizații a PSD, care e Organizația București. Doar dacă această organizație l-ar vota integral, ea poate să însemne de la 15 la 20% din scor, care nu e un lucru simplu. E un experiment pe care PSD îl face”, a declarat Cozmin Gușă.

CITEȘTE ȘI: Ce spune Robert Negoiţă despre candidatura sa la funcţia de primar general al Capitalei

În viziunea sa, candidatura lui Robert Negoiță este rezultatul sprijinului acordat, inițial, lui Liviu Dragnea în competiția, din urmă cu două luni, pentru șefia interimară a PSD. În acest sens, explică consultantul politic, prin întoarcerea serviciului, Dragnea, nefiind sigur de statutul său juridic, urmărește să-și asigure „o poziție de influență printr-un partener al său la președinția PSD”.

„Dar, ce e de comentat pe lângă ce am spus. Este totuși un fapt care ne îndeamnă la o concluzie: Robert Negoiță este unul dintre principalii artizani ai adunării voturilor pentru Liviu Dragnea, în competiția sa cu Rovana Plumb. Robert Negoiță, în calitatea lui de om cu influență în PSD, a fost cel care la confruntarea, din urmă cu două luni, i-a asigurat mai multe organizații lui Liviu Dragnea și voturi din partea mai multora, pentru a învinge candidata lui Victor Ponta, respectiv Rovana Plumb. Acest serviciu pe care i l-a făcut lui Liviu Dragnea i-a fost întors de Liviu Dragnea, la alegerile de acum câteva zile, alegeri pentru Organizația București președinție, când Liviu Dragnea i-a asigurat nu doar o candidatură unică, ci și spriijinul explicit, iar Robert Negoiță s-a ales în fruntea acestei organizații”, a adăugat consultantul politic, potrivit realitatea.net.

Robert Negoiță a anunțat marți că va candida la președinția PSD. Anunțul a fost făcut chiar de la sediul Partidului.

Cookies