Cozi uriașe la McDonald’s în Rusia, după ce compania a anunțat că închide toate restaurantele. Cozi ca atunci când s-a deschis primul McDonald’s la Moscova. Pleacă și Starbucks, și Coca Cola

09 mart. 2022
1522 Afișari
Cozi uriașe la McDonald's în Rusia, după ce compania a anunțat că închide toate restaurantele. Cozi ca atunci când s-a deschis primul McDonald's la Moscova. Pleacă și Starbucks, și Coca Cola
Cozi uriașe la McDonald's în Rusia, după ce compania a anunțat că închide toate restaurantele. Cozi ca atunci când s-a deschis primul McDonald's la Moscova. Pleacă și Starbucks, și Coca Cola. Sursa foto: Twitter

McDonald’s dar și alte multinaționale, precum Starbucks, Coca Cola și PepsiCo au transmis că își vor suspenda activitatea în Rusia, după ce au primit presiuni puternice din partea opiniei publice. Lumea le-a acuzat de faptul că au trecut aproape două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina și acestea nu au întrerupt încă legăturile cu statul condus de Vladimir Putin.

Un nou val de companii multinaționale au transmis marți seară și miercuri dimineață că își vor suspenda activitatea în Rusia. Este vorba despre lanțul de fast-food McDonald’s, rețeaua de cafenele Starbucks și grupurile Coca-Cola și PepsiCo. Acestea s-au confruntat pe rețelele de socializare cu un val de presiuni din partea internauților, care au condamnat faptul că acestea nu și-au suspendat până acum activitatea în Rusia, o parte din oameni amenințând chiar cu boicotul.

McDonald’s își închide cele 850 de restaurante din Rusia. Oamenii s-au înghesuit la locații ca să nu uite gustul

Gigantul american McDonald’s a anunțat marți seară decizia de a închide pentru o perioadă temporară toate cele 850 de restaurante pe care le are în Rusia, dar și să suspende toate operațiunile economice din țara condusă de Vladimir Putin, potrivit Hotnews.

„Situaţia este extraordinar de dificilă pentru un brand global ca al nostru şi sunt numeroase aspecte de luat în considerare (…) În acelaşi timp, respectarea valorilor noastre înseamnă că nu putem ignora suferinţa umană inutilă care are loc în Ucraina”, a declarat directorul general al McDonald’s, Chris Kempczinski.

McDonald’s are circa 62.000 de angajați în Rusia, care vor fi plătiți în continuare, potrivit companiei. Afacerile din Rusia reprezintă 9% din cifra totală și 3% din profitul operațional al McDonald’s.

La scurt timp după acest anunț, zeci de persoane s-au adunat la cozi la restaurantele McDonald’s din Moscova, parcă pentru a mânca ultima dată înainte ca locațiile să se închidă.

Imagine
Oamenii au luat cu asalt restaurantele McDonald’s începând de marți noapte. Sursă foto: Twitter

Internauții au comparat aglomerațiile de la „strânsul circului” cu cele din momentul în care s-a deschis primul McDonald’s în Moscova:

Coca Cola, PepsiCo și Starbucks au anunțat de asemenea că își vor închide afacerile în Rusia

Coca-Cola a decis în cele din urmă să își suspende operațiunile în Rusia, după ce opinia publică a condamnat în mediul online lipsa de reacție din partea companiei, hashtagul #BoycottCocaCola devenind popular în ultimele zile pe Twitter.

„Inimile noastre sunt alături de oamenii care suferă efecte de neconceput ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, se arată în ultimul comunicat al Coca-Cola.

O decizie similară a fost anunțată la scurt timp și de PepsiCo, care a anunțat că toate băuturile din gama sa vor fi suspendate de la vânzare, cu excepția formulei de lapte pentru bebeluși, considerată esențială.

Totodată, Starbucks a anunțat că va închide toate cele 130 de cafenele și că va înceta livrarea de produse. Licența Starbucks din Rusia e deținută de un grup din Kuweit, care a anunțat că va suspenda imediat toate activitățile și că va oferi sprijin tuturor celor 2.000 de angajați care depind de acest loc de muncă pentru a trăi.

Cookies