Cozi în fața spitalelor din Italia. Bolnavii de COVID sunt tratați în mașini

13 nov. 2020
8 Afișari
Cozi în fața spitalelor din Italia. Bolnavii de COVID sunt tratați în mașini

Italia se apropie din nou de punctul critic al crizei COVID-19.

Pacienții suspecți de coronavirus din Napoli, Italia, au primit oxigen într-o parcare a spitalului. În tot acest timp ei așteptau în mașină eliberarea locurilor pentru tratament din interiorul spitalului, conform Sky News.

Mașinile și ambulanțele aflate în linie în afara spitalului Cotugno au fost frecventate de cadre medicale, care au amenajat rezervoare de oxigen pentru unii pacienți cu dificultăți de respirație.

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 în Italia

Spitalul Cotugno este specializat în boli infecțioase care, în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, a luat măsuri excepționale și a fost recunoscut drept un „spital model”.

Italia trece printr-un al doilea val de pandemie COVID-19. Țara a raportat miercuri 33.000 de cazuri noi și 623 de decese, apropiindu-se de recordul anterior din martie.

Declarația Ministrului de Externe al Italiei

Luigi di Maio, ministrul de externe al Italiei, a declarat într-o postare pe un site de socializare că este nevoie de „intervenție imediată” în Campania, regiunea care cuprinde și orașul Napoli.

Postarea sa făcea referire la un videoclip despre o persoană suspectă de COVID-19, care a fost găsit decedat în baia unui alt spital din Napoli.

El a descris rapoarte despre „persoane tratate în mașini, în parcări”, despre persoane care mureau în ambulanțe fără ca echipajelor de urgență să li se aloce un spital la care să meargă, precum și despre „altele care nici măcar nu sunt luate de acasă în ciuda apelurilor constante”.

Sursă foto: https://news.sky.com/

Cookies