ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

COVID în 5 școli din București. Ministrul Educației a fost convocat la Cotroceni

COVID în 5 școli din București. Ministrul Educației a fost convocat la Cotroceni, după ce au apărut cazuri de infectare cu noul coronavirus în cinci unități de învățământ din Capitală.

După apariția COVID în 5 școli din București, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a fost convocat la Cotroceni de președintele Klauss lohannis, la ora 14.

Trei elevi şi un cadru didactic de la unităţi şcolare din Sectorul 4 au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Cazurile, înregistrate la şcolile 79, 113, 129 şi 190, au dus la suspendarea cursurile în clasele afectate pentru următoarele 14 zile, conform reglementărilor.

”La nici o săptămână de la redeschiderea şcolilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 190 – un elev care învaţă în clasa a IV-a; Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev care învaţă în clasa I; Şcoala Gimnazială nr. 79. – un elev care învaţă în clasa a III-a. În unităţile de învăţământ mai sus menţionate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii”, transmite Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat şi un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus la Şcoala Gimnazială nr.129 din Sectorul 6.

2.644 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În București au fost înregistrate 482 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Un sondaj Inscop prezentat recent arată cum văd de fapt românii actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19. Se pare că aceasta este apreciată de 56.6% din respondenți.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button