COVID e Grinch. „E prea devreme să vă faceți planuri de Crăciun!”. Avertismente oficiale

13 nov. 2020
8 Afișari
COVID e Grinch. „E prea devreme să vă faceți planuri de Crăciun!

O serie de țări europene au avertizat că este prea devreme pentru a planifica călătoriile de Crăciun, deoarece cazurile de coronavirus continuă să crească pe tot continentul.

COVID-19 în capitalele Europei

În Suedia, oamenilor li s-a spus să se pregătească pentru eventuale restricții de călătorie în perioada vacanței.

Între timp, autoritățile irlandeze și franceze au spus că este prea devreme pentru a spune dacă oamenii pot face planuri de călătorie.

Cu șase săptămâni până la sezonul festiv, lockdownul și alte măsuri sunt în vigoare în mai multe țări.

Portugalia a extins în mod semnificativ numărul de locuri închise pe timp de noapte. De luni, trei sferturi din țară se vor afla sub cele mai dure restricții ale guvernului.

Suedia

Principalul epidemiolog de stat al Suediei, Anders Tegnell, le-a spus cetățenilor să se pregătească pentru posibilitatea călătoriei restricționate între diferite zone în perioada Crăciunului, astfel încât serviciile regionale de asistență medicală să nu devină copleșite.

O decizie provizorie se va lua probabil într-o săptămână sau două, a spus el, adăugând că suedezii trebuie să fie pregătiți și că lucrurile se pot schimba în continuare „chiar înainte de Crăciun”.

Epidemiologul Tegnell a mai spus că „cea mai mare parte” a noilor cazuri de Covid-19 provin în prezent de la petreceri private. El speră că interdicția de a servi alcool în puburi și baruri după ora 22:00, care va începe în weekendul viitor, nu va duce la o creștere a adunărilor sociale private.

Joi, autoritățile au anunțat 40 de noi decese, cea mai mare cifră zilnică a țării înregistrată până acum.

Irlanda

Între timp, vicepremierul irlandez, Leo Varadkar, a spus că nu va sfătui încă cetățenii irlandezi care locuiesc în străinătate să rezerve zboruri spre casă, adăugând că este „prea curând” să dea astfel de sfaturi.

Franța

Un sentiment similar a fost împărtășit de premierul francez Jean Castex, care a spus că este „prea devreme” pentru a spune dacă cetățenii pot cumpăra bilete de tren pentru a călători de Crăciun.

El a adăugat că nu va exista o reducere a restricțiilor pentru lockdown, de cel puțin două săptămâni. „Ar fi iresponsabil”, a spus el într-o conferință de presă, „câștigurile sunt fragile”.

Conform restricțiilor stării de urgență, oamenii din Franța își pot părăsi casele pentru a merge la serviciu doar dacă nu pot lucra de acasă, pentru a cumpăra bunuri esențiale, pentru a solicita ajutor medical sau pentru a face mișcare timp de o oră pe zi. Toate magazinele, restaurantele și barurile neesențiale sunt închise, dar școlile și creșele rămân deschise.

Dl Castex a adăugat că este posibil ca unele magazine să poată fi redeschise de la 1 decembrie, în funcție de numărul cazurilor. El a spus însă că barurile și restaurantele trebuie să rămână închise.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Europa

grafic cu cazurile covid19 din europa, valul 2 al pandemiei de covid-19
Cazurile totale de COVID-19 înregistrate în Europa până la data de 11 nov.

 

 

Franța se confruntă cu o creștere accentuată a cazurilor, cu peste 1,9 milioane de infecții confirmate, potrivit Universității Johns Hopkins.

Joi, autoritățile franceze din domeniul sănătății au anunțat un record de 32.638 de spitalizări – cu aproape 350 mai mari decât un vârf atins în aprilie.

Dar numărul zilnic de noi infecții a fost cu peste 2.500 mai mic decât miercuri, iar media Franței de șapte zile a scăzut pentru a cincea zi consecutivă, conform BBC.

În Italia, o mare parte a țării este blocată, dar există cereri de măsuri mai stricte pe măsură ce numărul infecțiilor continuă să crească. Alte 636 de decese au fost raportate joi. Ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia, a declarat că oamenii ar trebui să sărbătorească Crăciunul numai cu membrii apropiați ai familiei.

În Marea Britanie, au avut loc discuții despre cele patru națiuni care adoptă o abordare comună a regulilor Covid de Crăciun.

Sursă foto: https://www.bbc.com/

Cookies