COTAR renunţă la protest. Transportul cu maxi taxi va funcţiona cel puţin două spătămâni

de:
31 oct. 2018
0 Afișari
COTAR renunţă la protest. Transportul cu maxi taxi va funcţiona cel puţin două spătămâni

Conform minutei, în perioada următoare vor fi identificate trasee suplimentare şi capacităţile de transport ale operatorilor, în cadrul unui grup de lucru care a fost înfiinţat. La întâlnirea au participat reprezentanţi ai Administraţiei Publice din Primărie, prefectul municipiului Bucureşti, reprezentaţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov,

Reprezentanţii Confederaţiei susţineau la momentul anunţului acţiunii de protest, că au luat această decizie, „din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă”. Acum şase luni, Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desfiinţată, astfel că atribuţiile în privinţa serviicilor de transport persoane Bucureşti-Ilfov au fost transferate, în subordinea Primarie Capitalei, respectiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (ADITP). „În prezent, nu există nicio procedură de atribuire pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov”, adaugă reprezentanţii COTAR.

Aceştia menţionează că autorităţile nu respectă deciziile justiţiei, hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2017, prin care s-a dispus reluarea atribuirii pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, şi nici sentinţa din 2018 a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a dispus reluarea atribuirii pe traseele ce fac legătura între Capitală şi localităţile din Ilfov.

Cookies